Naslovnica / NOVICE / Prenovljeni lokal na Starem gradu je tudi uradno odprt

Prenovljeni lokal na Starem gradu je tudi uradno odprt

Grajska terasa, kot se imenuje na novo urejeni lokal na Starem gradu že obratuje, tako da se je na priljubljeni mestni točki nad mestom, po predolgih sramotnih letih suše moč znova tudi spodobno odžejati, ne da bi bilo za kaj takšnega s seboj potrebno prinesti pijačo v nahrbtniku.

Na prvi pogled preurejeni lokal deluje zračno, svetlo in prijazno, sama ponudba, ki sicer zaenkrat še ne prinaša kakih posebnih presenečenj in presežkov, pa bo v prijetnem ambientu bržkone zadovoljila vsakega, tudi morebiti kakega bolj sitno žejnega gosta, v lokalu pa je moč dobiti tudi kak manjši prigrizek.

Kot je moč opaziti ob pohajkovanju okoli lokala, je bil prenove deležen zgolj spodnji gostinski prostor, medtem ko so stara okna prostorov v nadstropju (zaenkrat?) dobila zgolj nove zavese iz črne vrtne koprene, ki zastirajo pogled v notranjost prostora, ki je v svojih zlatih časih predstavljal glavno mestno plesišče.

Ob bojazljivem prvem prebiranju cenika Grajske terase se tudi obiskovalci iz Podgorja in krajev zahodno od, k strogi varčnosti najbolj naravnane kamniške krajevne skupnosti, ne bodo preveč stresli, saj so cene povsem sprejemljive in ne pretirane, povsem primerljive tistim v lokalih nekaj sto metrov niže, v nobenem primeru pa „grozno visoke“, kot je bilo že v dneh pred odprtjem moč slišati strašljive govorice iz nekaterih „vsevednih kamniških krogov“ .

Grajsko terasa je bila danes ob 18. uri, s krajšo otvoritveno slovesnostjo tudi uradno odprta. Zbrane je v imenu Občine Kamnik, ki je lastnica objekta v katerega je bilo v zadnjem času vloženega lep kupček davkoplačevalskega denarja, pozdravil župan Marjan Šarec, ki je novemu najemniku zaželel dobro delo in obilo uspeha, obenem pa pohvalil vse, ki so sodelovali pri ponovni oživitvi Starega gradu.

Županovim besedam se je pridružila tudi Božena Peterlin, direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik ter izrazila upanje po dobrem medsebojnem sodelovanju.

Vse prisotne je pozdravil tudi novi najemnik Boris Golob, ki je dejal, da se bo z ekipo potrudil predvsem v smeri, da bodo gostje zadovoljni.

Župan, direktorica ZTŠK in novi najemnik, pa so v nadaljevanju s simboličnim prerezom traku prenovljeni lokal oz. Grajsko teraso tudi uradno odprli.

Uradno odprtje lokala je s svojim nastopom popestrila kamniška glasbenica Manca Berlec, seveda pa s tem današnje dogajanje na Starem gradu še ni končano, saj se bo program nadaljeval s programom za otrokom, kresovanjem in zabavo z triom Domačini.