Naslovnica / KULTURA / Prešernov dan v Kamniku: »Kultura. Kultura dialoga.«

Prešernov dan v Kamniku: »Kultura. Kultura dialoga.«

Prešernov dan bomo obeležili tudi v občini Kamnik. Poudarjali bomo kulturo dialoga, kulturo bivanja, se ozirali nazaj na delo kulturnih ustvarjalcev, nevladnih organizacij in javnih zavodov ter gledali naprej v razvoj kulture na Kamniškem.

»Edinost, sreča, sprava
k nam naj nazaj se vrnejo;
otrók, kar ima Slava,
vsi naj si v róke sežejo,
de oblast
in z njo čast,
ko préd, spet naša boste last!«
(dr. France Prešeren)

Osrednji dogodek ob slovenskem kulturnem prazniku

Občina Kamnik, Zavod za turizem, šport in kulturo in Dom kulture Kamnik v sodelovanju s kamniško izpostavo Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, nevladnimi organizacijami, ki delujejo na področju kulture in Mladinskim centrom Kotlovnica letos pripravljajo kar dvodnevno praznovanje kamniške kulture.

Prvi dan, 7. februarja na predpraznično nedeljsko popoldne, bo ob 18. uri na ogled osrednji dogodek ob slovenskem kulturnem prazniku, ki bo v Domu kulture Kamnik sicer potekal v živo, a brez gledalcev, saj trenutne razmere tega še ne dopuščajo. Seveda pa vas vabimo, da si jo ogledate na spletnih kanalih Občine Kamnik, Zavoda za turizem šport in kulturo Kamnik in drugih kulturnih organizacij v Kamniku. Na odru bodo v živo spregovorili župan Matej Slapar, vodja kamniške izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Tone Ftičar in koordinator kamniške organizirane kulture Goran Završnik.

Kamniški kulturni maraton: »Kultura. Kultura dialoga.«

Drugi dan, 8. februarja, bomo ob 12. uri začeli s pravim kulturnim maratonom. V osmih urah programa, ki ga boste lahko nepretrgoma spremljali na različnih kanalih, bodo trije vidni kamniški kulturniki gostili več deset gostov, ki so tako ali drugače povezani s kamniškim kulturnim ustvarjanjem, organizacijo prireditev ali kulturno politiko.

Gostitelji bodo direktorica Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik mag. Breda Podbrežnik Vukmir, vodja kamniške izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Tone Ftičar in vodja Mladinskega centra Kotlovnica Rok Kosec. Z odra Doma kulture Kamnik boste tako lahko osem ur spremljali preplet pogovorov v živo in posnetkov, izbrani gostje pa bodo s svojimi pričevanji zagotovo zaobjeli večino kulturnega dogajanja v naši občini in širše.

Vljudno vabljeni k ogledu video vsebin.

 

Besedilo: Občina Kamnik