Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Prestižna nagrada za kamniško podjetje Amebis
Ustanovitelja družbe Amebis: Dipl. inž. Miroslav Romih in dr. Peter Holozan.

Prestižna nagrada za kamniško podjetje Amebis

Družba Amebis d.o.o.  iz Kamnika je, za pionirsko delo na področju razvoja tehnologij, specializiranih za slovenski jezik, prejelo nagrado Ustanove patra Stanislava Škrabca za posebne dosežke na področju slovenističnega jezikoslovja.

Na slavnostni prireditvi ob srečanju Evropskega združenja nacionalnih ustanov za jezik in 20. obletnici združenja ter Ustanove patra Stanislava Škrabca, ki je včeraj potekala v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma, udeležila pa se jo je tudi (še ena Kamničanka) predsednica države Nataša Pirc – Musar, je kamniška družba Amebis d.o.o. prejela prestižno nagrado za posebne dosežke na področju slovenističnega jezikoslovja.

V utemeljitvi nagrade, ki jo Ustanova patra Stanislava Škrabca podeljuje zgolj vsaka tri leta, namenjena pa je vrednotenju in podpori pri delu jezikoslovcev-slovenistov, ki so se izkazali s pomembnimi dosežki na omenjenem področju, so zapisali:

»Podjetje Amebis je zlasti v izhodiščni sestavi svojih dveh ustanoviteljev dipl. inž. Miroslava Romiha in dr. Petra Holozana opravilo neprecenljivo pionirsko delo na področjih razvoja tehnologij, specializiranih za slovenski jezik, in digitalizacije slovenskega jezika. In kar je še najbolj pomembno: vse svoje računalniško-programske raziskave so sodelavci Amebisa tudi uporabnostno zastavili in razvili do prijazne uporabnosti za slehernika, tako da jih danes in vnaprej lahko uporablja vsak izmed nas brez posebnih dodatnih znanj. In to je neprecenljiva pridobitev naprej za slovenistično jezikoslovje pa tudi za jezikoslovje nasploh.«

Amebis je s prejetjem nagrade tako včeraj stopil v družbo velikih imen, ki so dala svoj pečat slovenskemu jeziku, prejem nagrade pa so hvaležno in ponosno komentirali z besedami:

»Zahvaljujemo se Ustanovi patra Stanislava Škrabca za to ugledno priznanje. Ponosni smo, da smo s svojim zanosom dosegli ta izjemni dosežek. Ta nagrada nas spodbuja, da se še naprej razvijamo v smeri napredka in odličnosti.

V Amebisu si bomo še naprej prizadevali za razvoj in inovacije na področju jezikovnih tehnologij ter tako soustvarjali prihodnost slovenskega jezika.«

Družbi Amebis, njenemu vodstvu in vsem zaposlenim ter sodelavcem, za nedvomno zelo zasluženo nagrado, iskreno čestitamo.

Več o družbi Amebis, njenemu delu in izdelkih, ki jih morda, ne da bi to sploh vedeli, uporabljate tudi sami, si lahko preberete na spletni strani družbe: www.amebis.si

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve