Naslovnica / Črna kronika / Previdno na cestah in pločnikih, na urgenici imajo polne roke dela

Previdno na cestah in pločnikih, na urgenici imajo polne roke dela

Na širšem območju Policijske uprave Ljubljana so ceste spolzke, ponekod tudi poledenele, zato policisti apelirajo na vse voznike, naj vozijo zelo previdno. Opozorilo pa velja tudi pešcem, saj zaradi poledenenih poti in pločnikov prihaja do številnih padcev in poškodb, zaradi česar imajo polno dela tudi na kamniški urgenci.

Vozniki pri vožnji upoštevajte predvsem večjo varnostno razdaljo, izogibajte se skunkovitim manevrov, pred in v ovinkih zmanjšajte hitrost, pazite pa tudi pri vožnji navzdol ter povsod tam, kjer obstaja možnost nenadnega in nepredvidenega zdrsa. Zaradi poledenelih cest so bili policisti PU Ljubljana obveščeni že o večih prometnih nesrečah.

Prav tako, če ne še bolj, pa naj bodo pri hoji po zaledenelih ulicah in pločnikih, previdni tudi pešci, saj zaradi poledenelosti prihaja do številnih padcev in poškodb, kar občutijo tudi v slubži Nujne medicinske pomoči Kamnik, kjer so že od jutranjih ur beležijo povečano število občanov, ki iščejo pomoč, med njimi pa prevladujejo predvsem pacienti, ki so pri padcih na poledenelih površinah utrpeli udarce, zvine in tudi zlome.