Naslovnica / Črna kronika / Pri Žejah je na avto padlo drevo

Pri Žejah je na avto padlo drevo

Manjše drevo, ki je v jutranjih urah pri Žejah padlo na avto, je povzročilo precejšen prometni zastoj, k sreči pa ni poškodovalo voznice.

Gasilci PGD Moste in PGD Kamnik so bili danes zjutraj, nekaj minut pred sedmo, obveščeni, da je na vozilo, ki je pri Žejah stalo v koloni na regionalni cesti Moste – Vodice, padlo drevo.

K sreči padec manjšega drevesa ni povzročil prometne nesreče, drevo pa pri padcu prav tako ni poškodovalo voznice avtomobila, na katero je padlo.

Na prizorišču so posredovali gasilci PGD Moste in PGD Kamnik, ki so kraj padca drevesa protinaletno zavarovali ter pregledali nekoliko prestrašeno voznico, ki k sreči ni bila poškodovana, nato pa drevo razžagali ter poskrbeli za očiščenje cestišča.

 

Intervencija je trajala slabo uro, ker pa je do neljubega dogodka prišlo v času jutranje prometne konice, je vse skupaj povzročilo kar precejšen prometni zastoj, ki je prihod na prizorišče oteževal tudi gasilcem.

Zato gasilci voznike pozivajo, naj tudi v primeru zastojev oz. nesreč na regionalnih cestah, svoja vozila umaknejo na skrajni rob ceste in, podobno kot na avtocestah, poskusijo ustvariti reševalni pas ter na ta način omogočijo hitrejše in učinkovitejše posredovanje reševalnih služb.

Foto: PGD Moste in PGD Kamnik