Naslovnica / KULTURA / Prijateljstvo – Nova e-slikanica Karle Koman

Prijateljstvo – Nova e-slikanica Karle Koman

Kamniška avtorica Karla Koman, letos sicer bolj “daljinska razredna učiteljica”, je minule dni objavila novo e-slikanico iz serije Medvedek razume, ki se tokrat, kot pove že njen naslov, posveča prijateljstvu.

Nastajajoča zbirka slikanic Medvedek razume, ki je posvečena različnim aktualnim težavam s katerimi se tekom odraščanja srečujejo otroci, je pred kratkim dobila novo nadaljevanje, saj je kamniška avtorica Karla Koman, ki je letos, podobno kot njeni kolegi in kolegice, spričo epidemije bolj »daljinska učiteljica«, pred dnevi objavila novo e-slikanico z naslovom »Prijateljstvo«.

Gre za zgodbo o nenavadnem prijateljstvu med medvedkom in želvo, ki je povezana s številnimi težavami. Želva je namreč od ostalih živali precej drugačna, živali iz pripovedke pa, podobno kot to počnemo ljudje, želve ne sprejmejo v svojo družbo in se iz nje norčujejo, zaradi česar se žalostna želva  nazadnje umakne v samoto. Živali je prav posebej ne pogrešajo, razen malega medvedka, ki mu ni vseeno. Zato se medvedek nekega dne odloči, da jo obišče…

Karla Koman o svoji novi e-slikanici, za katero se nadeja, da bo nekoč ugledala tudi tiskano izdajo, pravi, da se kot učiteljica razrednega pouka vsakodnevno srečuje z otroki , ki zaradi nesprejetosti med vrstniki doživljajo stiske, z novo e-slikanico ter njeno zgodbo pa želi povedati, da smo vsi edinstveni, vsak na svoj način, zato je lepo in prav, če se med seboj spodbujamo in spoštujemo.

Slikanico »Prijateljstvo«, ki vam utegne prijetno  popestriti tudi prihajajoče praznične dni, si lahko ogledate na spletni strani: www.medvedek-razume.si