Naslovnica / KULTURA / Prijetno preživeta glasbena nedelja z Manco Berlec

Prijetno preživeta glasbena nedelja z Manco Berlec

V Pubu Pod Skalo se je, z nastopom kamniške glasbenice Mance Berlec, odvila še ena izmed prijetnih ter skorajda preredkih glasbenih nedelj, ki nadvse dobrodošlo poživijo običajno večerno nedeljsko mrtvilo Kamnika.

Manca Berlec, ki je v zadnjem času zagotovo ena izmed najbolj zagnanih in plodovitih glasbenih ustvarjalk na Kamniškem, se je nedeljskim gostom Puba Pod Skalo, ki že vrsto let zapored, nadvse redno in zgledno skrbi za raznoliko in pestro zimsko ponudbo klubsko obarvanih glasbenih večerov, predstavila z dobri dve uri trajajočim venčkom lastnih skladb in različnih priredb.

 

Prireditev je v Pub Pod Skalo sicer privabila kar nekaj obiskovalcev, vendar obenem znova ne toliko, kot bi bilo morda lahko pričakovati. Med obiskovalci so namreč v veliki meri prevladovali pripadniki mlajše generacije, ki bi jih, nekoliko v šali, bržkone lahko uvrstili med stalne Mančine oboževalke in oboževalce, medtem ko so se ostali ljubitelji kamniške glasbe očitno lenobno prilepili na domače kavče pred televizijami.

Kdo ve, mogoče bi se morala Manca Berlec, ki je od časov, ko se je širši javnosti uspešno predstavila z nastopom na »talentih«, močno napredovala tako v glasbenem, kot tudi ustvarjalnem smislu, saj je v lanskem letu za svoje glasbeno ustvarjanje prejela celo državno priznanje za celovito izvedbo pesmi, znova pokazati na kakem TV showu, kajti kamniška publika očitno raje hodi gledat znane obraze iz TV ekranov, kot pa poslušat in uživat v glasbenih nastopih kvalitetnih in perspektivnih domačih glasbenih izvajalcev, kar je velika škoda.

Predvsem zaradi tega, ker je bila glasbena nedelja z Manco Berlec prav lušten in prisostvovanja vreden dogodek, ki je, kot običajno, pustil prijeten vtis na vse tiste, ki s(m)o si privoščili prijeten, glasbeno obarvan konec tedna.

Fotografije: Tara Kankaraš

X