Naslovnica / ŠPORT / Priprave na Evropsko prvenstvo v gorskem teku so se že začele

Priprave na Evropsko prvenstvo v gorskem teku so se že začele

Do začetka EP v gorskem teku, ki bo potekalo od 7. do 9. julija 2017 na Veliki planini, je zgolj navidezno daleč, saj organizacija največje atletske prireditve, ki jo bo v prihodnjem letu gostila Slovenija, zahteva obilo truda in dela.

Zato najbrž ni nič nenavadno, da je Dušan Papež, predsednik Kluba gorskih tekačev Papež, ki mu je zaupana organizacija evropskega prvenstva, kar je nedvomno velika čast in še večja odgovornost, v torek, 20. decembra 2016, v OŠ Stranje sklical prvi sestanek organizacijskega odbora, ki bo poskrbel za to, da bo evropsko prvenstvo izpeljano vsaj tako dobro, če ne celo bolje, kot je bilo izvedeno 26. svetovno prvenstvo v gorskih tekih leta 2010.

oo-ep-2017-2

Prvo srečanje članov organizacijskega odbora je bilo namenjeno predstavitvi članov in zadolžitev ter izmenjavi pogledov, mnenj, idej in predlogov, ki utegnejo dobrodošlo prispevati k organizaciji še boljše športne prireditve, ki je hkrati tudi odlična priložnost za gospodarsko in turistično promocijo Slovenije in Občine Kamnik, seveda pa tudi prelepe Velike planine, kjer bo cilj gorsko tekaške preizkušnje.

oo-ep-2017-1

Dušan Papež, ki je skupaj s svojo ženo Miro zagotovo najbolj zaslužen, da je organizacija evropskega prvenstva zaupana prav Kamniku oz. Sloveniji, je ob tem poudaril, da gre za velik in zahteven projekt, da pa si bodo vsi skupaj prizadevali, da bodo z vključevanjem in združevanjem moči z različnih področji, od športnikov, turističnih delavcev, gospodarstva, medijev in združenj ter posameznikov, ki bodo vsak na svoj način prispevali k uspešni izvedbi prvenstva, organizirali in izpeljali čim boljšo in lepo prireditev.

Več in podrobneje, pa bomo pripravah na evropsko prvenstvo v prihodnjih mesecih zagotovo pisali tudi na naših straneh.