Naslovnica / Pavliha / Priprave na zimo: Kamniška krožišča bodo letos ogrevana

Priprave na zimo: Kamniška krožišča bodo letos ogrevana

Bralce obveščamo naj bodo v prihodnjih dneh nekoliko bolj previdni pri vožnji skozi krožišča na območju občine Kamnik, saj na njih že potekajo priprave na skorajšnji prihod zime.

Po napovedih vremenoslovcev se nam letos, po razmeroma vročem poletju, obeta dolga in mrzla zima, zato so se pristojni občinski veljaki odločili, da z ogrevanjem krožišč izboljšajo prometno na Kamniškem.

Vsa kamniška krožišča bodo namreč v zimskem času ogrevana, za kar pa je potrebno zagotoviti zadostno količino drv. V ta namen je bila danes v krožišče na obvoznici že pripeljana prva pošiljka polen, ki pa jih je potrebno zložiti še v skladovnice.

Pričakovati gre, da bo dostava drv v prihodnjih potekala tudi na preostalih kamniških krožiščih, zato vse voznike in voznice opozarjamo, naj v krožiščih vozijo še posebej previdno.

Po besedah Alojza Bukovnika, predsednika občinske komisije za ogrevanje krožišč, bo ogrevanje krožišč v zimskem času bistveno pripomoglo k izboljšanju prometne varnosti, obenem pa bržkone pripomoglo tudi k večji turistični prepoznavnosti občine, saj krožišča ne bodo več razsvetljena z javno razsvetljavo, ampak z romantičnim sijem pravega ognja, skladovnice drv ob krožiščih, pa naj bi turiste opozarjale na bogastvo kamniških gozdov.

Z začetkom kurilne sezone naj bi se odprlo tudi več delovnih mest občinskih cestnih kurjačev, vse skupaj pa naj bi, po besedah Bukovnika, služilo tudi razcvetu gostinske ponudbe, saj se bodo lahko z morebitnimi viški žerjavice, za potrebe žarov in po minimalni ceni, na krožiščih oskrbovali tudi lokalni gostinci ter za roštiljade zainteresirani občani.

Sredstva za nabavo zadostne količine ekološko neoporečnih drv se bodo zagotavljala iz poostrenih nadzorov prometa in meritev hitrosti na območju občine, predvsem z območja Šutne in drugih preizkušenih občinskih radarskih cestnih molznic, kar pomeni, da bo skrb za boljšo prometno varnost na Kamniškem padla zgolj na prekrškarje, ki jih bo prejetje visoke položnice pogrelo tudi v najhujši zimi.