Naslovnica / NOVICE / Priprave tekačev KGT Papež na Mali planini

Priprave tekačev KGT Papež na Mali planini

Tudi letos smo se tekači Kluba  gorskih tekačev Papež udeležil priprav. Tokrat so se odločili za spremembo, zato smo odšli na tekaške priprave na Malo planino.   

Trenerji so se dogovorili, da bo prvi trening kar pohod izpred Calcita čez Pasje pečine do Črnuškega doma na Mali planini, ker smo tudi spali in prebivali. Najhitrejša skupin je do vrha porabila eno uro in pol. Počasnejša  skupina pa je do vrha porabila malo manj kot dve uri in pol. Četudi je bila pot strma in zahtevna, je bila za nas zabavna. Z nami so bili trenerji: Miran in Matevž Škrtič, Sebastjan Zarnik in Ivan Urh. Za organizacijo pa je poskrbela Špela Papež Zamljen.

kgt papez mala planina 4

Ko smo prispeli  v Črnuški dom,  so nas trenerji razdelili v sobe. Zasedli smo šest sob, saj je bilo nas, tekačev,  kar enaindvajset. Zaradi  različnih alergij, ki so jih imeli tekači,  so nam trenerji pobrali sladkarije, ki niso bile dovoljene. Imeli  smo zelo dobro in okusno hrano. Spanje naj bi bilo ob deseti uri, bujenje pa ob sedmih.

Na Mali Planini je bil zrak težji za dihanje. Sledili so trije zelo težki treningi. V petek dopoldne  smo, namesto da bi sedeli v šolskih klopeh in službah, tekli tempo tek. Popoldne smo na treningu tekli 10X50  metrske hitre teke rahlo strmega klanca. Po in med treningi smo bila kar zelo utrujeni. Nikoli pa nismo bili tako utrujeni, da ne bi prostega časa zapravili za igro. Najbolj nam je bilo všeč, ko je trener Miran s seboj pripeljal kolo,  ki se imenuje Mauntain Skywir. To kolo ima  spredaj in zadaj vzmeti in zavore, nima pa sedeža in padal. Igrali pa smo se tudi igre roparji in policaji, morilce in se lovili.

V soboto zjutraj je sledil še zadnji izmed treh težkih treningov, saj smo delali en kilometer hitre teke, podobni  bodo tudi  na tekmi. Popoldanski trening pa je bil šest kilometrov dolg pohod do Zelenega roba in nazaj. Na Zelenem robu smo se posladkali s sladoledom. Ob vrnitvi smo si ogledali tudi podzemne jame Vetrnice, kjer smo videli tudi sneg, ki ga pri nas v dolini ni več. Srečali  smo tudi planšarja. Nekatere izmed otrok so na pripravah na Mali planini obiskali tudi starši.

V nedeljo zjutraj je kot dopoldanski trening sledil iztek. Po kosilu smo se spet peš odpravili iz Male planino v dolino. Pred Calcit smo prispeli okoli druge ure, kjer so nas počakali domači.

Priprave so bile zahtevne, a tudi zabavne. Upam, da nam bo Klub gorskih tekačev še kdaj omogočil priprave  na Mali planini.

Utrinki udeležencev

Aleš Prelovšek: Zelo sem užival na tekaških pripravah, rad imam težke treninge, zrak pa je bil bolj gost, zato smo imeli težave z dihanjem.

Lana Poličnik: Treningi so bili naporni, a smo se igrali tudi različne igre, se pogovarjali in zabavali, tako da so priprave kar prehitro minile.

Viktorija Dolinšek: Hrana je bila dobra, posebno sladoled na Zelenem robu, dobri so bili tudi treningi in zanimive igre, ki smo se jih igrali v prostem času.

 

Napisala: Iza Škrtič
Fotografije: Sebastjan Zarnik