Naslovnica / Črna kronika / Priseben sosed in gasilci rešil vikend pred ognjenim uničenjem

Priseben sosed in gasilci rešil vikend pred ognjenim uničenjem

Danes popoldne, okrog 14:30, je v enem izmed vikendov v Hruševki oz. v Prapročah v Tuhinju izbruhnil požar, ki pa, predvsem po zaslugi prisebnega soseda in njegovega sina, ki sta še pred prihodom gasilcev pričela z gašenjem, k sreči vikenda ni povsem uničil.

Požar oz. dim, ki se je vil od vikenda, je od doma opazil bližnji sosed Jože Korošec, ki se mu je zdelo nekoliko nenavadno, da bi njegov občasni sosed danes kuril tako velik ogenj, zato je šel pogledat kaj se dogaja ter odkril, da so vikend zajeli plameni.

 

 

 

 

Zato je brez odlašanja poklical gasilce in odhitel domov po dva gasilna aparata ter sina, s katerim sta začela nemudoma gasiti požar, ki ga je najverjetneje povzročila napaka na solarni električni napeljavi.

Požara sama sicer nista mogla sama pogasiti, sta ga pa v veliki meri uspela vsaj začasno zaustaviti do prihoda gasilcev PGD Šmartno v Tuhinju, ki so požar dokončno pogasili.

Eden izmed gasilcev, ki je med prvimi gasil požar, je potem, ko je slednjič lahko snel dihalno masko in vročo gasilsko jakno, dejal, da bi, glede na obseg ognja, bržkone od lesenega vikenda, brez predhodnega prisebnega posredovanja sosedov, ostal zgolj pepel.

 

Kolegom iz Šmartnega so kaj na pomoč priskočili tudi gasilci PGD Kamnik, ki bi bili na prizorišču najbrž že prej, če ne bi v labirintu razpredenih gozdnih cesta v Hruševki nehote ne zašli na nasprotni breg, pri čemer se je znova izkazalo kako pomembno je, da so, razen osrednjega kamniškega gasilskega društva, istočasno proženi tudi lokalni gasilci, ki poznajo teren.

K sreči se je, kljub škodi, ki jo je v notranjosti vikenda povzročil ogenj, vse skupaj končalo razmeroma srečno, lastnik vikenda pa bo svojim sosedom in gasilcem, ki si za učinkovito posredovanje nedvomno zaslužijo vse pohvale, zagotovo še dolgo nadvse hvaležen.

X