Naslovnica / Črna kronika / Prisebna soseda sta preprečila katastrofo

Prisebna soseda sta preprečila katastrofo

Par minut pred šesto uro zjutraj so gasilci odhiteli na domačijo v Županje Njive, kjer se je pod nadstreškom gospodarskega poslopja vžgal traktor.

Gasilci so imeli pestro jutro, saj so morali že pred šesto uro posredovati na domačiji v Županjih Njivah, kjer se je iz neznanega vzroka vžgal traktor, ki je bil parkiran pod nadstreškom gospodarskega poslopja.

Požar sta najprej opazila soseda, samo njunemu prisebnemu ravnanju pa se gre zahvaliti, da ni prišlo do najhujšega. Soseda sta namreč na prizorišče požara prihitela z gasilnim aparatom ter se, še pred prihodom gasilcev, nemudoma in učinkovito lotila gašenja.

Prisebna soseda, ki sta s prisebnim ukrepanjem uspela zaustaviti nalet požara in pridobiti nekaj dragocenih trenutkov do prihoda gasilcev, si zaslužita vse pohvale, saj sta brez dvoma preprečila najhujše.

S tem sta sta uspela vsaj za silo zadušiti plamene gorečega traktorja, ki so že oblizovali ostrešje nadstreška ob gospodarskem poslopju in pridobiti nekaj dragocenih trenutkov, ki so bili potrebni, da so na prizorišče bliskovito hitro prihiteli tudi gasilci PGD Kamniška Bistrica, ki so goreči traktor pogasili do konca, še preden se je ogenj mogel razširiti tudi na objekt.

Nekaj kasneje so na prizorišče požara prihiteli tudi gaslici PGD Kamnik, vendar njihova pomoč k sreči ni bila več potrebna.

 

Vzroke požara bodo poskusili ugotoviti policisti, bržkone pa je požar zakrivila napaka na električni napeljavi traktorja, katerega kabino je ogenj povsem uničil.