Naslovnica / NOVICE / Priznanja in pohvale za lepšo, rožnato podobo mesta

Priznanja in pohvale za lepšo, rožnato podobo mesta

Krajevna skupnost Kamnik – Center je znova pohvalila in nagradila svoje krajane, ki z okenskimi rožami in urejenimi vrtovi prispevajo k lepši podobi svojega kraja.

V Kino klubu Doma kulture Kamnik so se včeraj popoldne zbrali krajani in krajanke osrednje kamniške krajevne skupnosti, ki so prisostvovali priložnostnemu programu obenem pa imeli tudi priložnost, da prisluhnejo nasvetom, ki bodo koristili k še boljši in še lepši vzgoji okenskega cvetja, s katerim zaljšajo kamniške ulice in zaselke v bližini mestnega središča.

Priznanja in zahvale KS Kamnik – Center je prejelo več kot sto krajank in krajanov, s katerimi so se predstavniki njihove krajevne skupnosti vsaj simbolično zahvalili za njihov trud, predsednica KS Kamnik – Center, pa je priložnost izkoristila še za kratek pregled dela KS v preteklem letu.

Pri tem je še posebej poudarila, da je bilo v letu dni kar precej narejenega, da pa se nadejajo, da bo ob letu osorej urejeno tudi novo ter že dolgo pričakovan športni park z igriščem.

Že dlje časa pa ima vodstvo KS Kamnik – Center v načrtih tudi postavitev verskega objekta oz. kapelice sv. Barbare, v kar naj bi bilo, po besedah predsednice krajevne skupnosti, vloženega že precej truda, vendar pa je projekt med tamkajšnjimi občani, razen nekaterimi posamezniki, ki so si postavitel verskega obeležja zadali za eno izmed svojih nalog, ni naletel na ravno najboljši odziv, zaradi česar jim še ni uspelo zbrati dovolj sredstev.

Mlačen odziv občanov bi bil lahko vodstvu KS Kamnik – Center morda lahko v poduk, da postavljanje tovrstnih verskih objektov najbrž ne sodi med naloge lokalne skupnosti, kakršna je tudi KS Kamnik – Center, ampak pristoji kvečjemu kaki verski organizaciji ali morebitni civilni iniciativi, medtem ko bi si prebivalci omenjene krajevne skupnosti bržkone želeli, da bi se energija vodstva ter sredstva KS usmerjala predvsem v projekte, ki koristijo skupnemu dobru vseh občanov oz. prebivalcev KS, ne glede na njihovo versko pripadnost.

Prireditev KS Kamnik – Center so s svojim glasbenim nastopom popestrili Sprukci.