Naslovnica / NOVICE / Projekt večgeneracijski center Ljubljana v Kamniku

Projekt večgeneracijski center Ljubljana v Kamniku

V Mladinskem centru Kotlovnica in na drugih kamniških lokacijah se odvijajo brezplačne delavnice, ki potekajo v sklopu projekta Večgeneracijski center Ljubljana (VGC) in so namenjene predvsem otrokom, mladim in starejšim iz socialno ogroženih okolij ter brezposelnim.

VGC, ki v MC Kotlovnica deluje pod okriljem nosilca projekta Javnega zavoda Cene Štupar – Centra za izobraževanje Ljubljana, predstavlja osrednji prostor zbiranja in srečevanja v lokalnem okolju, njegov namen pa je druženje, ohranjanje in širjenje socialne mreže ter zadovoljevanje potreb različnih ranljivih ciljnih skupin, družin in posameznih družinskih članov v vseh življenjskih obdobjih.

Med januarjem in decembrom 2018 je bilo tako v sklopu 11 različnih aktivnostih izvedenih 228 terminov delavnic, ki so obsegale 560 ur. Skupno se jih je udeležilo 1805 udeležencev oziroma 400 različnih udeležencev.

V letu 2019 se bodo aktivnosti v sklopu VGC nadaljevale, tako se bo možno udeležiti brezplačnih delavnic…

… za mlade:

ustvarjalne delavnice – kreativno druženje za otroke in mladino ter osnovnošolska ustvarjalna delavnica svetlobe in zvoka;

kulturni dogodki za otroke in mladino – delavnica priprave impro nastopa, mala šola organizacije impro dogodkov ter osnovnošolska delavnica ustvarjanja in organiziranja dogodka;

Verine miške

… za starejše:

skupine za samopomoč – skupina za dvig kvalitete življenja in ohranjanje aktivnih socialnih mrež za starejše ter srečanja svojcev nepokretnih oseb;

vodeno sodelovanje starejših pri skupnostih aktivnostih – medgeneracijska srečanja skupine za aktivno starost;

predavanja na različne tematike (komunikacija, digitalna pismenost, socialna omrežja …) – delavnice uporabe računalnika in pametnega telefona;

Skupina Marjetice

… za brezposelne:

usposabljanja na temo informacijsko-komunikacijskih tehnologij – delavnica spletnih tehnologij;

delavnica priprave poslovnega modela – preverjanje poslovne ideje in ugotavljanje potenciala za samostojno pot.

Med njimi izpostavljamo tri – eno za mlade, drugo za starejše in tretjo za vse tiste, ki jih zanima socialno podjetništvo.

Spletne tehnologije za brezposelne.

Ustvarjalnice v Dnevni sobi

… so namenjene otrokom in mladim ter potekajo v prostorih Društva Makadam v Alpremu (Usnjarska cesta 9, Kamnik).

Z ustvarjanjem na delavnicah otroci in mladi dobijo možnost izraziti svoj kreativni potencial. Preko svobodnega izražanja misli, giba, likovnega ustvarjanja … se krepi človekovo samozavedanje, zavedanje otroka, mladega človeka o svetu in vpetosti vanj. Izboljša se samopodoba, preko druženja s soudeleženci se učijo socialnih in komunikacijskih veščin, tkejo se prijateljstva, nove socialne mreže.

 

Na dosedanjih delavnicah, ki jih vodi Kartini Djalil, so otroci in mladi med drugim ustvarjali iz odpadne embalaže, papirja in gline ter spoznavali barve in glasbila.

Brezplačne delavnice potekajo ob četrtkih ob 17. uri.

https://www.facebook.com/pg/Dru%C5%A1tvo-Makadam-Kamnik-1579332515663848/posts/?ref=page_internal

IKT starejši

… je delavnica medgeneracijskega osnovnega računalniškega izobraževanja in poteka v Svetovalni pisarni za starejše (Tomšičeva 23, Kamnik).

Starejši občani spoznavajo osnove računalništva, elektronsko pošto, socialna omrežja, pametne telefone ter splet.

Delavnica bo potekala od 18. do 21. marca ter 25. marca 2019 od 17. do 21. ure pod mentorstvom Martine Ozimek. Izobraževanje je brezplačno, za pomoč bodo vedno prisotni tudi prostovoljci, prijave pa sprejemamo do zasedbe mest na tel. 040 693 088 ali na e-naslov: martina.ozimek@guest.arnes.si.

http://www.kamnik-starejsi.si/Novice/Vabilo-medgeneracijsko__osnovno_racunalnisko_izobrazevanje/

 Šola podjetništva

… so delavnice priprave poslovnega modela in potekajo v KIKštarterju (Fužine 9, Kamnik).

Delavnice potekajo v prvem sklopu v obliki predavanja, kjer udeleženci pridobijo nova teoretična znanja, ki v zajemajo najprej osnove socialnega podjetništva, pregled dobrih praks v Sloveniji in v tujini ter pregled poteka zagona socialnega podjetja v Sloveniji. Poudarek je tudi na znanjih, ki so pomembna za financiranje socialnega podjetja in poslovanja na trgu.

Delavnica socialnega podjetništva bo potekala 2., 9. in 16. aprila 2019 pod mentorstvom Matije Matičiča. Delavnica je brezplačna, prijava je možna na mail info@kikstarter.si.

http://kikstarter.si/event/socialno-podjetnistvo-predavanje-delavnica/

Informacije in kontakt

Mesečni programi aktivnosti na projektu VGC so objavljeni na spletni stani MC Kotlovnica na www.kotlovnica.si.

Več informacij dobite po elektronski pošti info@kotlovnica.si ali na telefonski številki 070 405 484 (od ponedeljka do petka med 9. in 13. uro ter od torka do petka med 17. in 21. uro).

Mladinski center Kotlovnica je za obiskovalce odprt od torka do petka med 17. in 21. uro.

Javni razpis za izbor operacij financirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru projekta Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020.

9. Prednostna os: Socialna vključenost in zmanjševanje tveganja revščine.

9.1 Prednostna naložba: Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti.

9.1.3 Specifični cilj: Preprečevanje zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju.

Projekt podpirajo tudi Mestna občina Ljubljana, občina Kamnik, občina Vrhnika, občina Grosuplje in občina Ivančna Gorica.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve