Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča: 60-letna peška je bila na Duplici povožena na prehodu za pešce

Prometna nesreča: 60-letna peška je bila na Duplici povožena na prehodu za pešce

Prometni nesreči na Duplici, v kateri je bila poškodovana 60-letna peška, je v veliki meri botrovalo tudi napačno parkirano kombinirano vozilo, ki je stalo na pločniku oz. na prehodu za pešce.

Kamniški policisti so bili nekaj pred 14. uro obveščeni, da je na Ljubljanski cesti v Kamniku prišlo do prometne nesreče, v kateri je bila povožena peška.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je policijska patrulja na kraju nesreče z zbranimi obvestili ugotovila, da je 29-letni voznik zapeljal s parkirišča na Ljubljanski cesti 21/a ravno v trenutku, ko je 60-letna peška pravilno prečkala vozišče na prehodu za pešce, pri čemer je z osebnim vozilom vanjo trčil.

So pa policisti obenem ugotovili, da je prometni nesreči v precejšni meri botrovalo tudi nepravilno parkirano kombinirano vozilo, saj je bilo le-to parkirano na pločniku in prehodu za pešce, zaradi česar sta imela tako 29-letni voznik, kot tudi 60-letna peška, ki sta bila vpletena v nesrečo, zelo slabo vidljivost oz. domala povsem onemogočen pregled nad cestiščem.

Vozniku nepravilno parkiranega vozila so policisti izdali obvestilo o prekršku, lažje poškodovano peško pa so na kraju oskrbeli reševalci NMP Kamnik.

Na prizorišču nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so pregledali in zavarovali kraj nesreče.