Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča: Čelno trčenje dveh vozil pri Mostah

Prometna nesreča: Čelno trčenje dveh vozil pri Mostah

Na regionalni cesti Moste – Mengeš, v neposredni bližini tamkajšnjega vrtnega centra, je dopoldne prišlo do prometne nesreče, v kateri sta čelno trčili dve vozili.

Na prizorišču nesreče so posredovali gasilci PGD Moste in PGD Kamnik, ki so kraj nesreče protipožarno in protinaletno zavarovali, z obeh odklopili akumulatorja, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine ter usmerjali promet, ki je bil zaradi nesreče in z njimi povezanimi postopki, nekaj časa oviran oz. urejen izmenično enosmerno.

 

Kljub čelnemu trčenju, ki k sreči ni bilo preveč silovito, v nesreči ni bil nihče huje poškodovan, tako da so reševalci NMP Kamnik lažje poškodovano voznico oskrbeli na kraju nesreče, ostale udeležence pa zgolj preventivno pregledali, zdravniško pomoč pa bodo, če bo to potrebno, poiskali sami.

Vzroke in okoliščine, ki so botrovali nesreči, so raziskali policisti, ki so, po navedbah Policijske uprave Ljubljana, ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi neupoštevanja pravil prednosti pri vključevanju na prednostno cesto, kajti voznica, ki se je vključevala na prednostno cesto je odvzela prednost vozniku, ki pa je v tistem trenutku, na mestu, kjer to prepoveduje neprekinjena črta, prehiteval tovorno vozilo pred seboj.

Obema udeležnecema so policisti izdali plačilni nalog.