Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča in onesnaženje reke Kamniške Bistrice

Prometna nesreča in onesnaženje reke Kamniške Bistrice

Kamniški gasilci so danes zabeležili že dve intervenciji, in sicer so zjutraj najprej posredovali v Mengšu, kjer se je v prometni nesreči poškodoval motorist, okrog 13. ure pa so bili obveščeni, da je prišlo do onesnaženja reke Kamniške Bistrice.

Nesreča s poškodbo motorista

Gasilci PGD Kamnik so bili danes, ob 9.29, poklicani na pomoč v Mengeš, kjer sta na Jarški cesti trčila osebno vozilo in motor. Skupaj s kolegi iz PGD Mengeš, so kraj nesreče zavarovali in nudili prvo pomoč poškodovanemu motoristu, ki so ga reševalci NMP Domžale oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Onesnaženje reke Kamniške Bistrice

Drugo današnjo intervencijo gasilcev PGD Kamnik, pa je sprožilo obvestilo, da je prišlo do onesnaženja reke Kamniške Bistrice, po kateri naj bi plaval večji mastni madež, ki naj bi se domnevno raztezal od Titanove brvi na Perovem, pa vse tja do Šmarce oz. Homca.

 

Gasilci, pa tudi policisti, ob takojšnjem ogledu reke, ob kateri je danes potekal pohod, niso zaznali ne virov, ne kakih drugih znakov morebitnega onesnaženja, zato dopuščamo možnost, da je bil morda »namazan« zgolj kdo izmed pohodnikov.