Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča in travniški požar

Prometna nesreča in travniški požar

Gasilci so včeraj popoldne najprej posredovali pri prometni nesreči v Mengšu, skorajda istočasno pa še pri travniškem požaru ob stanovanjskem bloku na Ljubljanski.

Včeraj popoldne, nekaj po 18. uri so bile urgentne službe obveščene, da je na Jarški cesti v Mengšu prišlo do prometne nesreče s trkom dveh vozil. Na kraju nesreče so, razen policistov in reševalcev, posredovali gasilci PGD Mengeš in Kamnik, ki so prizorišče zavarovali, na vozilih odklopili akumulatorja ter posuli razlite motorne tekočine, pomagali pa so tudi reševalcem NMP Domžale pri oskrbi ponesrečenca, ki je bil z reševalnim vozilom prepeljan na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do prometne nesreče je prišlo, ker voznik zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti, v nesreči pa sta se udeleženi voznik in potnica v njegovem vozilu lažje telesno poškodovala. Policisti pa so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Medtem, ko je bila intervencija na Jarški v Mengšu še v teku, pa so gasilci, okoli 18:40 prejeli še eno obvestilo, in sicer da ob stanovanjskem bloku na Ljubljanski cesti gori trava. Ogenj, ki je ušel izpod nadzora in se razširil na kakih 30 kvadratnih metrov travnate površine, so pogasili gasilci PGD Duplica in Kamnik.

Foto: PGD Kamnik