Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča na obvoznici ohromila promet

Prometna nesreča na obvoznici ohromila promet

Nekaj po 15. uri je na kamniški obvoznici, v neposredni soseščini CIRIUS-a, prišlo do prometne nesreče, ki je v času prometne konice povzročila pravi prometni kolaps.

Do nesreče je prišlo zaradi naleta dveh vozil, na prizorišču pa so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali mesto nesreče, na vozilih odklopili akumulatorja, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine ter na zaprosilo policistov urejali promet.

Po podatkih, ki so jih posredovali s Policijske uprave Ljubljana, so policisti z ogledom kraja nesreče ugotovili, da je voznik osebnega vozila Citroen zaradi nepravilne smeri vožnje zapeljal preko ločilne črte, kjer je s prednjim delom vozila trčil v stoječe vozilo Opel. Nastala je mat. škoda za okoli 10000 evrov, nihče od udeleženih pa ni utrpel telesnih poškodb.

Zaradi ogleda kraja prometne nezgode je bila kamniška obvoznica zaprta za promet v obe smeri približno eno uro, kar je glede na uro nezgode  povzročilo prometni zamašek, ki je segal do Duplice ter v drugi smeri do Cankarjeve ceste.

 

Za ponesrečene udeležence prometne nesreče je poskrbela reševalna ekipa Nujne medicinske pomoči Kamnik, kamniški gasilci pa so, da bi se promet lahko čim prej sprostil, nudili tudi pomo delavcem cestnega podjetja pri češčenju posledic nesreče s cestišče.

Policisti so povzročitelja nesreče oglobili.