Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča: Pijan voznik Porscheja je v Mengšu prek krožišča poletel na bencinsko črpalko

Prometna nesreča: Pijan voznik Porscheja je v Mengšu prek krožišča poletel na bencinsko črpalko

Dirkaško oziroma, bolje rečeno, divjaško razpoloženi voznik osebnega vozila znamke Porsche, ki je za nameček vozil še vinjen, je včeraj zvečer, zaradi občutno prevelike hitrosti vožnje, z avtom prek krožišča zletel na parkirišče bližnjega bencinskega servisa, kjer je treščil še v dve parkirani vozili.

Včeraj zvečer, okoli 20:20, je v krožišču pred Mengšem prišlo do hude prometne nesreče, v kateri je voznik osebnega vozila izgubil oblast nad vozilom nato pa, domala dobesedno, preletel krožni otok krožiča, ter med »poletom« z vozilom prebil varovalno ograjo krožišča, podrl svetilko javne razsvetljave, tablo bencinskega servisa, na parkirišču razbil parkiranega Audia in BMW-ja in pristal kakih 50 metrov od mesta trka z odbojno ograjo oz. povsem na drugem koncu bencinskega servisa.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je, po  do  sedaj  zbranih  obvestilih, do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik  zaradi  neprilagojene  hitrosti krožnem križišču zapeljal naravnost čez  zelenico,  trčil v odbojno ograjo, zatem pa še v vozili znamk Audi in BMW  na  parkirišču  ter  table  bencinskega  servisa.

Policisti so v postopku ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal 0,67 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Kot smo uspeli izvedeti neuradno, so se postopki v zvezi z nesrečo zavlekli pozno v noč, saj naj bi tekom postopka prišlo do nejasnosti glede identitete dejanskega voznika, ki je povzročil nesrečo, vendar naj bi bili pri identifikaciji voznika policistom v pomoč posnetki nadzornih kamer na bencinskem servisu, s pomočjo katerih je bil odkrit pravi voznik in povzročitelj nesreče, ki je, kot smo že omenili, vozil pod vplivom alkohola.

Policisti  glede nesreče še zbirajo obvestila, ko bodo le-ta zbrana pa bo izveden ustrezen ukrep.

Sreča v nesreči je hotela, da se je, kljub hudi nesreči, ki bi se kaj lahko končala tudi tragično, in veliki povzročeni gmotni škodi, ki naj bi, po laični oceni ter upoštevaje novo vrednost uničenih vozil, znašala nekaj sto tisoč evrov, vse skupaj končalo razmeroma srečno, saj v nesreči, razen pločevine, ni bil nihče poškodovan.

Zaradi nesreče je bil promet med Mengšem in Kamnikom več ur oviran, na kraju nesreče pa so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so prizorišče nesreče zavarovali in razsvetlili, na poškodovanih vozili odklopili akumulatorje, nudili pomoč udeležencem nesreče, policistom in delavce avtovleke, z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine, ter počistili 250 kvadratnih metrov veliko parkirišče.