Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča: Po prevračanju je vozilo na strehi pristalo v potoku

Prometna nesreča: Po prevračanju je vozilo na strehi pristalo v potoku

Utrujen starejši voznik, ki se je vračal z Velike planine, je pred križiščem v Stahovici med vožnjo zaspal, nato pa zapeljal s ceste ter se z vozilom prevrnil in na strehi vozila pristal v potoku.

Danes popoldne, nekaj minut pred 17. uro, je pred križiščem v Stahovici prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila znamke Peugeot, ki ga je pri vračanju z Velike planine premagala utrujenost.

Med vožnjo je namreč zaspal ter zapeljal na nasprotno stran ceste, kjer z vozilom trčil v prometni znak, kup kamenja, desk in leseno uto. Pri trčenju je vozilo poletelo v zrak, se prevrnilo in na strehi pristalo v bližnjem potoku Črna.

Kljub domala filmsko atraktivni nesreči, pa je imel starejši zakonski par vseeno neznansko srečo v nesreči, saj sta jo tako voznik, kot njegova sopotnica, ki je v času nesreče prav tako spala, četudi precej zmedena, vsaj tako je bilo videti, odnesla zgolj z lažjimi poškodbami.

 

Da se je vse skupaj končalo razmeroma srečno, gre zahvala tudi bližnjim stanovalcem, ki so jima, domala ukleščenima oz. nemočnima v vozilu, ki je na strehi ležalo v potoku, prisebno in nemudoma priskočili na pomoč, ju izvlekli iz vozila ter pospremili na suho.

Voznika in njegovo sopotnico so oskrbeli reševalci NMP Kamnik, ki so ju z reševalnim vozilom prepeljali na nadaljnjo diagnostiko in zdravljenje, za odstranitev razbitin in posledic prometne nesreče, pa so poskrbeli gasilci PGD Kamnik.

Le-ti so vozilo najprej dvignili iz struge potoka in poskrbeli za iztekle motorne tekočine, nato pa so poškodovano vozilo in razbitine pomagali naložiti še na avtovleko.

Zaradi prometne nesreče je bila cesta Stahovica – Črnivec, kako uro in pol, v obe smeri zaprta za ves promet, zaradi česar so nastali kar precejšnji zastoji.

 

Ker pa so se tako policisti, kot tudi gasilci zavedali, da stanje v koloni na vročini ni nikomur niti najmanj prijetno in v veselje, so na koncu družno poprijeli za metle in poskrbeli za očiščenje vozišča, da so lahko promet čim prej sprostili vsaj izmenično enosmerno.

Zato si gasilci, ki so to noč, zaradi gašenja požara v Podgorju, bolj malo spali, kot tudi policisti, za svojo prizadevnost, trud in uvidevnost, s kakršno se zagotovo niso izkazali zgolj tokrat, nedvomno zaslužijo vse pohvale.