Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča pod Svetim Primožem

Prometna nesreča pod Svetim Primožem

Pri vračanju s Svetega Primoža se je starejši voznik z osebnim vozilom prevrnil po strmem bregu pod cesto, kjer je vozilo obtičalo naslonjeno na drevesa.

Okoli 9:20 je na cesti proti Svetemu Primožu, na ostrem ovinku med Prapretnim in Vegradom, prišlo do prometne nesreče, v kateri je starejši voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste, se prevrnil po strmem bregu ter naslonjen na drevesa, ki so k sreči zadržala vozilo pred nadaljnjim prevračanjem, ostal ujet v nestabilnem vozilu.

Na pomoč so vozniku, razen policistov in reševalcev NMP Kamnik, priskočili gasilci PGD Kamnik, ki so morali v tehnično zahtevni intervenciji, na strmem bregu, s pomočjo vitla in jermenov najprej poskrbeti za zanesljivo učvrstitev oz. stabilizacijo vozila ter odklopiti akumulator, nato pa so izrezali ter odstranili prednje vetrobransko steklo ter voznika rešili iz vozila.

 

Predvidoma lažje poškodovanega voznika, ki je bil tekom intervencije pri zavesti in je vseskozi sodeloval z reševalci in gasilci, je oskrbela reševalna ekipa NMP Kamnik ter ga z reševalnim vozilom odpeljala na nadaljnjo diagnostiko in zdravljenje.

Gasilci so na prizorišču nesreče poskrbeli še za precej zahteven dvig oz. izvlek vozila, sam teren pa očistili razbitin.

Vzroke nesreče bodo poskušali ugotoviti policisti, po prvih, še neuradnih informacijah oz. domnevah, pa je do nesreče bržkone prišlo zaradi tega, ker je starejšega, prek osemdeset let starega voznika, sicer rednega in dolgoletnega obiskovalca Svetega Primoža, ki ni vozil pod vplivom alkohola, obšla trenutna slabost.

Vsekakor upamo, da se voznik v nesreči vendarle ni huje poškodoval in mu želimo, da čim prej in v celoti okreva, da se bo lahko, tako kot že vrstno let zapored domala vsak dan, že kmalu znova podal na pot proti ljubemu mu Svetemu Primožu.