Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča: Poletel s ceste in z avtom pristal na strehi

Prometna nesreča: Poletel s ceste in z avtom pristal na strehi

V prometni nesreči pri Velikem jezu v Stranjah, do katere je prišlo zaradi prevelike hitrosti, je voznik osebnega vozila zletel s ceste, se prevrnil in z vozilom pristal na strehi.

Danes popoldan, okoli 17:20, je pri Velikem jezu v Stranjah, na regionalni cesti Kamnik – Stahovica, prišlo do prometne nesreče v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila, ki je v ovinku na koncu zidu nekdanje smodnišnice oz. tik pred Velikim jezom, zaradi prevelike hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zletel s ceste.

Kot so nam povedali očividci prometne nesreče, je bilo izza ovinka najprej slišati cviljenje gum, nato pa so videli kako je vozilo zapeljalo s ceste, se pri vožnji prek varovalne ograje začelo prevračati, se med prevračanjem zadelo v smreki pri jezu, nato pa svoj »polet« končalo na strehi.

Po prvih, še neuradnih informacijah, sta imela prehitri voznik osebnega vozila in njegov sopotnik preklemansko srečo, saj naj bi oba utrpela zgolj lažje telesne poškodbe, k sreči pa se v času njunega dirkaškega izleta na mestu, ki je v tem času običajno tudi polno kopalcev oz. izletnikov, ni nihče nahajal.

 

Več podrobnosti o nesreči zaenkrat še ni znanih, saj je intervencija še v teku, na prizorišču pa so prisotni policisti, reševalci NMP Kamnik in gasilci PGD Kamnik, voznikom, ki se peljete na relaciji Kamnik – Stranje, pa priporočamo zelo previdno in strpno vožnjo.