Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča s smrtnim izidom: Nepravilno prečkanje ceste je bilo usodno za 78-letnega pešca

Prometna nesreča s smrtnim izidom: Nepravilno prečkanje ceste je bilo usodno za 78-letnega pešca

Danes zjutraj so kamniški gasilci posredovali v Mengšu, kjer je prišlo do prometne nesreče v kateri je življenje izgubil 78-letni pešec.

Na Slovenski cesti v Mengšu se je danes zjutraj, okrog 7. ure, zgodila prometna nesreča, v kateri je za posledicami poškodb izgubil življenje 78-letni pešec. Policisti so z ogledom kraja nesreče, ki sta mu prisostvovali tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka, ugotovili, da sta bila v nesreči udeležena  47-letni voznik tovornega vozila Peugeot Boxer, ki je vozil po Slovenski cesti iz smeri Kamnika proti Trzinu ter 78-letni pešec, ki je prečkal vozišče izven prehoda za pešce.

Pešec je  v trčenju utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče. Preiskava okoliščin prometne nesreče se še nadaljuje, ko bodo zbrana vsa obvestila, pa bo o tem obveščeno pristojno tožilstvo.

Na prizorišču nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik in PGD Mengeš, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, nudili pomoč pri reanimaciji poškodovane osebe ter očistili cestišče, posredovali pa so tudi reševalci NMP Domžale, vendar je ponesrečenec, žal, umrl že na kraju dogodka.