Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča v Kamniški Bistrici

Prometna nesreča v Kamniški Bistrici

Voznik, ki se je z vozilom, nedaleč od IPC Pri Jurju v Kamniški Bistrici, prevrnil v globoko grapo, iz katere so ga rešili gorski reševalci in gasilci, je odklonil strokovni pregled, ki so mu ga odredili policisti.

Včeraj popoldne, 11. 6. 2022 okoli 17. ure, je v neposredni bližini Piknik centra Pri Jurju v Kamniški Bistrici prišlo do prometne nesreče, v kateri je voznik osebnega vozila zapeljal v precej globoko grapo, kjer je ostal ukleščen v vozilu. Na pomoč poškodovanemu vozniku so najprej priskočili gorski reševalci GRS Kamnik in občani, ki so se nahajali v bližini, nato pa še gasilci PGD Kamnik.

Medtem, ko so reševalci in občani ukleščenemu vozniku nudili prvo pomoč, so gasilci zavarovali kraj nesreče in poskrbeli za stabilizacijo vozila ter s tehničnim posegom rešili ukleščenega voznika, ki so ga predali reševalni ekipi NMP Kamnik, nato pa z avtodvigalom vozilo dvignili iz grape ter z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine, ki bi lahko onesnažile bližnjo reko Kamniško Bistrico.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do nesreče prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven cestišča, nato pa se z vozilom prevrnil na streho v grapo. Policisti so vozniku, ki je k sreči utrpel le lažje telesne poškodbe, odredili strokovni pregled, ki pa ga je voznik odklonil.

Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojnem okrajnem sodišču.

Fotografije: GRS Kamnik in PGD Kamnik