Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča, v kateri je bil huje poškodovan mladoletni pešec, ohromila promet v Kamniku

Prometna nesreča, v kateri je bil huje poškodovan mladoletni pešec, ohromila promet v Kamniku

Danes, okoli 15. ure, se je na na križišču pri gimnaziji zgodila prometna nesreča v kateri je bil huje poškodovan mladoletni pešec, nesreča v času prometne konice, pa je za nekaj časa povsem ohromila promet v Kamniku.

Kot so nam sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so bili policisti o prometni nesreči s poškodbami obveščeni okrog 15. ure. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeni, da naj bi mladoletni pešec, domnevno pri rdeči luči, prečkal vozišče na prehodu za pešce. V tistem trenutku je iz centra Kamnika, v smeri Duplice, pripeljala 28-letna voznica osebnega vozila znamke VW Polo, ki je s sprednjim delom trčila v pešca. Pešec je pri tem padel na cestišče, v nesreči pa je utrpel hude telesne poškodbe.

Poškodovanega mladoletnega pešca so oskrbeli reševalci NMP Kamnik, ki so ga z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center.

Na prizorišču so se, povsem po naključju znašli tudi gasilci, ki so, kljub temu, da niso bili pozvani na intervencijo, nemudoma priskočili na pomoč in pomagali poškodovanemu pešcu ter policistom pri zavarovanju mesta nesreče.

V nesreči je nastalo za okrog 1000 evrov materialne škode, policisti pa bodo, po zbranih obvestilih, na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

Foto: Urška