Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča: Voznico je iz vozila v potoku rešil priseben občan

Prometna nesreča: Voznico je iz vozila v potoku rešil priseben občan

Na zloglasnem ovinku v Podhruški, kjer so nesreče kar pogoste, je v dopoldanskih urah prišlo do do nove prometne nesreče v kateri se je lažje poškodovala voznica, ki je z vozilom na strehi pristala v strugi potoka. K sreči se pri tem ni huje poškodovala, iz zmečkanega vozila pa jo je prisebno rešil bližnji sosed Robert Tajč, ki je voznici nemudoma priskočil na pomoč.

Do nesreče na delu ceste med Podhruško in Selami, kjer se je v preteklosti skrivilo že kar nekaj pločevine, je danes dopoldne, okrog 10:30, prišlo do nove, domala spektakularne prometne nezgode, v kateri je voznica manjšega Peugeota na strehi vozila pristala v potoku.

Nesreči je bržkone botrovala kombinacija spolzkega cestišča in trenutne nepozornosti oziroma, če se izrazimo v policijskem žargonu, neprilagojena hitrost, zaradi česar je voznica, ki se je peljala iz smeri Sel proti Podhruški, zapeljala s cestišča in se zaletela v ograjo mostu, ki vodi proti manjšemu proizvodnemu obratu. Njeno vozilo pa je pri tem, prek čvrsto grajene bankine mostu, naredilo premet, tako je voznica z vozilom na strehi pristala v kar precej globoki strugi tamkajšnjega potoka.

Voznica je imela ob tem kar precejšnjo srečo, da se pri spektakularnem premetu z vozilom ni huje poškodovala, nedvomno pa gre pohvaliti tudi prisebnost in srčnost Roberta Tajča, ki ima v neposredni bližini delavnico, saj je Robert nesrečni voznici nemudoma in brez oklevanja priskočil na pomoč in jo, s kar nekaj truda, potem ko je odstranil nevarne razbitine vetrobranskega stekla, uspel rešiti skozi zadnje okno pomečkanega vozila iz katerega se je kadilo, zaznati pa je bilo tudi močan vonj po razlitem bencinu.

Na prizorišču nesreče so, razen policijske patrulje, ki je obravnavala nesrečo in reševalcev Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik, ki so, na prvi pogled zgolj dodobra pretreseno, vendar k sreči le lažje poškodovano voznico, oskrbeli in z reševalnim vozilom odpeljali na preventivni pregled, posredovali tudi gasilci in gasilke PGD Kamnik.

Kamniški gasilci so z namestitvijo pivnikov najprej preprečili onesnaženje vodotoka z motornimi tekočinami, nato pa so vozilo s pomočjo dvigala iz potoka dvignili nazaj na cestišče, kjer so slednjič lahko, iz preventivnih razlogov, odklopili še akumulator.