Naslovnica / Črna kronika / Prometni nesreči in reševanje obolelega občana

Prometni nesreči in reševanje obolelega občana

V Mekinjah se je voznica zaletela v drevo, v krožišču na kamniški obvoznici je voznica izsilila prednost, kamniški gasilci pa so, pri reševanju obolelega občana, z avto lestvijo priskočili na pomoč gasilskim tovarišem iz Mengša.

Bližnje srečanje z drevesom

V nedeljo, 31. 10. 2021, okoli 2. ure zjutraj so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Mekinjah, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je, po podatkih Policijske uprave Ljubljana, zapeljala na nasprotno stran ceste in trčila v drevo. K sreči se je voznica pri bližnjem srečanju z drevesom zgolj lažje poškodovala, policisti pa ji bodo izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča v krožišču

Že večer pred tem, v soboto, 30. 10. 2021, je do prometne nesreče prišlo tudi na kamniški obvoznici. Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je nesrečo povzročila voznica osebnega vozila, ki je v križišču za Volčji Potok izsilila prednost drugi voznici. Na prizorišču nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, k sreči pa v trku, razen avtomobilske pločevine, ni bil nihče poškodovan. Policisti bodo povzročiteljici nesreče izdali plačilni nalog.

Pomoč obolelemu občanu

Kamniški gasilci so imeli v soboto, 30. 10. 2021, nekaj dela tudi v Mengšu, kjer so z avto-letvijo priskočili na pomoč pri reševanju obolele osebe.

Gasilci PGD Mengeš namreč, zaradi preozkega hišnega stopnišča, bolnega občana na prosto niso mogli prenesti z nosili. Zato so na pomoč poklicali gasilske tovariše s PGD Kamnik in njihovo avto-lestev, s pomočjo katere so obolelo osebo, ki so jo najprej spravili skozi vrata balkona, nato pa pritrdili na košaro avtolestve, spustili do do reševalnega vozila, kjer so obolelega v nadaljno oskrbo prevzeli reševalci.

 

 

Fotografije: PGD Mengeš