Naslovnica / Črna kronika / Prometni nesreči v Buču in pri Komendi

Prometni nesreči v Buču in pri Komendi

Danes popoldan sta se, z le nekaj minut razlike, zgodili dve prometni nesreči, ki sta zahtevali tudi posredovanje gasilcev.

Prometna nesreča v Buču

Gasilci so bili najprej, ob 14.27, na pomoč poklicani v Buč v Tuhinjski dolini, kjer je voznik 56-letni voznik z vozilom zapeljal s ceste.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana, so policisti ugotovili, da je 56-letni voznik osebnega vozila znamke Citroen C5, pri vožnji iz smeri Kamnika proti Ločici, v naselju Buč zapeljal na nasprotno na nasprotno smerno vozišče, ker je zadel v kovinsko odbojno, od tu pa naprej zdrsel naprej na travnik, kjer je trčil še v rastlinjak in drog električne napeljave ter pristal v obcestnem jarku.

Na prizorišču so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator, očistili razlite motorne tekočine ter s tehničnim posegom vozilo postavili nazaj na cestišče.

K sreči v nesreči ni bil nihče poškodovan, na objektu in vozilu pa je nastala materialna škoda. Policisti so vozniku, zaradi kršenja cestno prometnih predpisov, izdali plačilni nalog.

 

Padec mladoletnega kolesarja

Ob 14.34 so bili gasilci obveščeni o še eni prometni nesreči, ki se je zgodila mladoletnemu kolesarju med vožnjo po regionalni cesti v bližini industrijske cone pri Komendi.

Kolesar je med vožnjo namreč zapeljal preblizu roba vozišča, pri tem pa padel in se lažje poškodoval. Kot navajajo na PU Ljubljana, je mladoletni kolesar zdravniško pomoč na kraju nezgode odklonil, zoper mladoletnika pa bodo policisti vložili obdolžilni predlog.