Naslovnica / Črna kronika / Prometno nesrečo na Mengeškem polju je tokrat zakrivil mopedist

Prometno nesrečo na Mengeškem polju je tokrat zakrivil mopedist

Na regionalni cesti Kamnik – Mengeš je včeraj prišlo do prometne nesreče, v kateri je bila poškodovana sopotnica na skuterju.

Včeraj, zgodaj popoldne, nekaj po 13. uri, je na regionalni cesti Kamnik – Mengeš prišlo do nove prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik mopeda oz. skuterja s sopotnico.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do nesreče prišlo, ker voznik mopeda pri zavijanju ni nakazal spremembe smeri vožnje in zavil v križišču levo, pri tem pa je zaprl pot voznici osebnega vozila, ki je pravilno vozila za njim.  V nesreči se je potnica na mopedu lažje poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Voznika nista vozila pod vplivom alkohola, oba udeleženca na mopedu pa sta uporabljala varnostne čelade, še dodajajo na PU Ljubljana.

Na prizorišču nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik in PGD Mengeš, ki so prometno in požarno zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalni ekipi NMP Kamnik pri oskrbi lažje poškodovani sopotnici s skuterja.

Foto: PGD Mengeš