Naslovnica / YPAC 2015 / Prosti čas neumrljivih (neutrudljivih) YPAC-ovcev

Prosti čas neumrljivih (neutrudljivih) YPAC-ovcev

Da YPAC parlament ni bil samo trdo delo ampak tudi zabava, so poskrbeli s pestrim programom ob večernih urah. Po celodnevnem delu, razpravah in novih doživetjih so se sicer utrujeni delegati sprostili ob musiclu Immortals, ogledu naše čudovite prestolnice in zabavi v Kotlovnici.

Ogledali so si musical Immortals angleške gledališke skupine GSŠRM Kamnik, ki sta ga režirala Katja Balantič in Milan Mandeljc. Odzivi so bili vsekakor pozitivni, saj so goste očarali ter prevzeli energija igralcev, odlična glasba, napeta zgodba in osupljivi kostumi. Dvorana je bila nabito polna in povsod se je širilo sproščeno kramljanje, dokler se niso ugasnile luči in predstava se je začela!

ypac2015-811

Po Generalni skupščini v parlamentu so si delegati in profesorji ogledali Ljubljano. Po mestu so jih popeljali vodiči, pokazali največje znamenitosti, vse skupaj pa popestrili še s kakšno zgodbo ali legendo. Navdušeni so bili predvsem nad Prešernovim trgom, »roza cerkvijo« in Tromostovjem. Po uradnem vodenju so se mladi razkropili po trgovinicah ali pa se »utaborili« v enem izmed lokalčkov ob Ljubljanici.

Zvečer se je Kotlovnici odvila zaključna zabava. Glasba je bila odlična, saj so naslednji dan vsepovprek hvalili DJ-ja. Vzdušje je bilo evforično – vsi so bili zadovoljni in ponosni, ker je bilo delo za njimi, in pripravljeni zaključiti obisk v Sloveniji v velikem slogu. Iz dvorane so se širili ples, smeh in veselo govorjenje. Bil je popoln zaključek pisanega YPAC tedna!

ypac2015-891

Maša Marija Vrtačnik