Naslovnica / YPAC 2015 / YPAC 2015: Strici in tete iz ozadja

YPAC 2015: Strici in tete iz ozadja

Kdo so tisti, ki skrbijo, da na YPAC parlamentu vse teče kot namazano? Kdo skrbi, da nismo lačni? Kdo nam pove, kako se primerno obleči za obiska parlamenta? Kdo poskrbi za fotografije in filmčke? Brez vseh teh “stricev in tet iz ozadja” ne bi šlo, zato nas je zanimalo, kakšno je njihovo delo in kaj menijo o samem projektu.

Milan Mandeljc, profesor angleščine na GSŠRM Kamnik

mandeljc“Moja naloga je, da skrbim za “tiho” podporo Ypac-a. To pomeni, da skrbim za dokumentacijo, protokol, prevajanje … Čas bo pokazal, ali je projekt dober in uspešen ali ne. Da bi o tem sodili zdaj, se mi zdi prehitro. Je pa mladinski parlament vsekakor odlična izkušnja in prilika, da dijaki delajo zaradi lastne želje in motivacije. Sam bi bil težko politik, saj nikakor ne bi želel odstopati od varovanja okolja, saj je narava tisti prvinski svet. Osredotočil bi se predvsem na zaščito in nedotakljivost gozdov. Nič ti ne koristijo roke ali noge, če pljuča nimajo svojega goriva! In za to poskrbijo gozdovi.”

Jan David Kljenak, fotograf

kljenak“Sem videast, kar pomeni, da spravljam dogodke iz YPAC-a v .wmv ali pa .avi format in podpiram prireditev s svojimi bogatimi izkušnjami. Zavedam se, da organizacija takšnega dogodka ni lahka naloga in se mi zdi, da je glede na zmožnosti šole delo opravljeno dobro. Zame je YPAC malo preveč uraden in premalo sproščen. Dobro bi bilo, če ne bi le govorili, ampak stvari tudi uresničili, saj dvomim, da se bodo ideje po končanem parlamentu razvijale naprej. Mislim pa, da ljudje na splošno premalo ali na napačne načine upravljamo z naravo.”

Mišo, osebje

miso“Pomagam pri pripravi “Coffee breakov”, nosim hrano, strežem, čistim, pripravljam in pospravljam jedilnico in sem na voljo za vsa vprašanja. Glede tematike, ki se obravnava na parlamentu, bom iskren, da bi pri vseh aktualnih in zanimivih problematikah lahko izbrali kaj drugega. Udeleženci se mi zdijo za take teme premladi. Nekateri delujejo “napiflano”, nimajo pa splošne razgledanosti, ki je zame pomembnejša od lepih ocen. Vsekakor pa podpiram udejstvovanje mladih v politiki. Sam bi se osredotočil na turizem. Zgradil bi več hotelov in športnih parkov. Na primer v zaprtem kamnolomu bi naredil plezalno steno. Bolje bi morali izkoristiti naravne vire, ki so nam dani, a nikakor pretiravati!”

Andrej Kuhelj, fotograf

kuhelj“Sem vodja video in fotografske skupine šole na YPAC-u. Dogodek se mi zdi zanimiva izkušnja z vidika fotografa in upam, da se mi bodo tudi v prihodnosti ponudile priložnosti kot je ta. Ta teden sem zaposlen s slikanjem, snemanjem, izbiranjem fotografij, montiranjem filmčkov. Skratka povsod me je dovolj in dela nikoli ne zmanjka. YPAC ponuja šoli in posameznikom možnost, da se izkažemo. Se pa malo pretirava z resnostjo in bi se vsega skupaj lahko lotili kanček bolj sproščeno.”

Majda Zabrič, laborantka

zabric“Zadolžena sem za organizacijo prehrane. Pripravljam odmore za kavo, kosila, večerje. Danes smo morali poskrbeti za malico v parlamentu. Na razpolago sem ves čas in pomagam, če me kdorkoli potrebuje. Zelo pohvalno je, da se mladi ukvarjajo s problemi, ki se tičejo alpskih dežel in čutijo odgovornost za ohranjanje alpskega ekosistem na vseh ravneh. Pomembno je, da gledamo na ekosistem kot celoto, saj se bo to drugače prej ali slej to začelo zrcaliti v naravi, posledično pa tudi v gospodarstvu, energetiki in prometu.”

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve