Naslovnica / NOVICE / Prostofer – brezplačen prevoz starejših tudi v Kamniku

Prostofer – brezplačen prevoz starejših tudi v Kamniku

Občina Kamnik se s Prostoferjem z današnjim dnem vključuje v trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših, ki povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.

Prostoferje namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne prihodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Omogočal bo lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, javnih ustanov in podobno, po drugi strani pa bo s tem omogočena tudi večja mobilnost, socialna vključenost, medsebojno povezovanje, medsebojna pomoč in boljša kvaliteta življenja v tretjem življenjskem obdobju.

Uporabnik, ki bo potreboval prevoz, lahko pokliče na brezplačno številko 080 10 10. Klicni center je na voljo za rezervacije prevozov od 1. aprila 2021 dalje vsak delovnik med 8. in 18. uro, rezervacijo prevoza pa je potrebno najaviti vsaj 3 dni pred izvedbo storitve.

Občina Kamnik je že 56 slovenska občina, ki se je vključila v projekt. Za namen izvajanja brezplačnih prevozov je v tem letu kupila nov električni avtomobil v vrednosti slabih 21.000 evrov, po plačilu nakupa pa bo na Eko sklad oddana vloga za povrnitev dela stroškov, in sicer višina subvencije v letu 2021 znaša do višine 4.500 evrov. Za izvedbo projekta smo uspeli pridobiti tudi sponzorska sredstva v višini 4.000 evrov.

Ob predaji vozila v uporabo je vodja Zavoda Zlata mreža Miha Bogataj predstavil projekt in se zahvalil Občini Kamnik za sodelovanje.

Župan Matej Slapar pa se je na tem mestu v imenu Občine Kamnik iskreno zahvalil vsem prostovoljnim šoferjem, predvsem članom Društva upokojencev Kamnik in ostalim občankam in občanom, ki so se že odzvali, ter povabil vse, ki bi se projektu še vedno radi pridružili, zahvalil pa se je tudi pokroviteljem.

Kdo je lahko prostofer?

Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoz potrebujejo. Vendar pa so prostoferji v resnici veliko več kot zgolj prostovoljni vozniki – svojim sopotnikom nesebično pomagajo tudi, ko ti izstopijo iz avta, pri zdravniku jih pospremijo do čakalnice in počakajo nanje med pregledom, jim priskočijo na pomoč pri vzpenjanju po stopnicah, pri izpolnjevanju obrazcev na banki, pošti in podobno. To so ljudje z velikim srcem, ki jemljejo svojo humanost za samoumevno in častno dejanje.

Vabimo vse voznice in voznike, ki želite postati prostoferji, da to sporočite na Občino Kamnik, Oddelek za družbene dejavnosti, kjer vas bomo vpisali v seznam prostoferjev in vam podali vse nadaljnje informacije o projektu. Dodatne informacije: Katja Vegel, 01/8318-142, katja.vegel@kamnik.si.

Vir: Občina Kamnik

 

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve