Naslovnica / NOVICE / Prva letošnja zimska idila na Veliki planini

Prva letošnja zimska idila na Veliki planini

Medtem, ko smo v dolini že pošteno siti dežja, je moč na Veliki planini doživeti že zimsko idilo, kar je dobra napoved za skorajšen začetek zimske sezone.

Če nam je všeč, ali ne, kot rečejo v teh koncih: »Zima gre not!«. V dolini smo sicer že nekoliko siti dežja, je pa toliko lepše na Veliki planini, ki jo je danes že pobelil prvi izdatnejši sneg.

Tisti, ki smo nabrali že nekoliko več letnic se namreč še dobro spomnimo, da se je včasih, ko so bile zime še takšne kot se zimi spodobi, smučarska sezona na Veliki planini nemalokrat začela že 29. novembra in je včasih trajala vse tja do prvomajskih praznikov.

 

Snega zaenkrat sicer še ni prav veliko in vprašanje je kako dolgo se bo obdržal, vseeno pa daje dober obet, da utegnemo na Veliki planini že v kratkem uživati v zimskih radostih. Z nekaj sreče morda že ta vikend, oz. med »krompirjevimi počitnicami«, ko bo v Kamniku in okolici potekal »Vikend odprtih vrat« in bo mogoče Veliko planino obiskati tudi ceneje.

V času jesenskih počitnic vam bodo na Veliki planini namreč ob nakupu katerekoli vozovnice podarili kupon s 50-odstotno vrednostjo zneska vozovnice, ki ga boste lahko izkoristili za kosilo v Gostišču Zeleni Rob ali v Gostilni Pod žičnico, ta vikend, pa bo par obiskovalcev za vožnjo z nihalko in sedežnico plačal zgolj eno vozovnico: plača 1, peljeta se 2 (ob nakupu povratnih kart druga karta brezplačno).

Nadejamo se lepega vremena in po možnosti tudi še nekoliko bolj zasnežene Velike planine. Z lepim vremenom pa ni mišljeno zgolj sonce, ampak tudi sneženje, kajti ni boljšega občutka, kot če človek sedi na toplem v kateri izmed koč, ali planinskih domov na Veliki in Mali planini ter srebra čaj z rumom, ali kuhano vino, in skozi okno opazuje kako pada sneg.

Fotografije: Zaposleni na Veliki planini ter Domžalski dom na Mali planini

X