Naslovnica / NOVICE / Prva predsednica naše države je postala Kamničanka Nataša Pirc Musar

Prva predsednica naše države je postala Kamničanka Nataša Pirc Musar

Za prvo predsednico Republike Slovenije so volivke in volivci izvolili Kamničanko Natašo Pirc Musar.

Sodeč (po zaenkrat še neuradnih) rezultatih drugega kroga predsedniških volitev je naša država nocoj dobila prvo predsednico v zgodovini Republike Slovenije, saj so volivke in volivci, ki so se udeležili današnjih volitev, največ glasov namenili Kamničanki Nataši Pirc Musar.
Nedvomno gre za svojevrsten zgodovinski mejnik v zgodovini volitev v Sloveniji, saj izvolitev Nataše Pirc Musar oziroma prve predsednice države nedvomno obeta dobrodošlo spremembo energije in dinamike v slovenskem političnem prostoru, v katerem že od osamosvojitve naprej, ne primanjkuje zgolj ženske energije, ampak tudi nepreračunljive zdrave pameti.
Zato se iskreno nadejamo oz. verjamemo, da je naša država z današnjim večerom dobila odločno in načelno predsednico, ki se ob najpomembnejših vprašanjih in dogajanju v državi ne bo zgolj sprenevedavo obračala vstran in se igrala z miškami in zlatimi ribicami, ampak se bo znala oglasiti v vsakem trenutku, ko bo to potrebno, kar je nenazadnje obljubila že ob sami najavi svoje kandidature.
Izvolitev Nataše Pirc Musar za prvo slovensko predsednico države pa je zagotovo svojevrsten politično-zgodovinski mejnik tudi za Kamnik, saj je prva predsednica postala prav Kamničanka, ki je, le dober teden pred dnem Rudofa Maistra oz. obletnico, ko je v Kamniku rojeni Rudolf Maister v Mariboru leta 1918 razorožil nemško varnostno stražo, s svojo kandidaturo, predvsem pa svojo izvolitvijo, “razorožila” številno vojsko “bezgovih topničarjev”, ki v slovenski politični zrak že predolgo streljajo slepe naboje z dušljivo zdraharsko politično meglo.
Predsednici Nataši Pirc Musar iskreno čestitamo ob njeni izvolitvi.