Naslovnica / NOVICE / Prvi razred pivoslovja

Prvi razred pivoslovja

V Pubu Pod skalco so se sinoči ponovno zbrali ljubitelji in poznavalci različnih vrst piva ter začeli z novo sezono izobraževalno-družabnih srečanj na katerih spoznavajo, da se svet piva ne deli zgolj na pivo z rdečo ali zeleno nalepko.

Gank oz. galerija Puba Pod skalco je bila za vse udeležence sinočnjega pivoljubskega večera, ki so se zbrali na prvem srečanju pivoljubcev v novi sezoni ter vstopili, že skorajda premajhna, če se nekoliko pošalimo, pa je prvi razred pivoslovskih znanosti sestavljala prav luštna in pisana druščina obiskovalcev.

pivoljubci 1 1

Za kopico poučnih in zanimivih informacij o zgodovini piva, razlikah med posameznimi vrstah in drugimi stvarmi, ki so tako ali drugače povezane s pivom, sta poskrbela kamniški pivovar Urban Florijančič iz Pivovarne Mali grad ter gostitelj večera podskalski Blaž Resnik.

 

Seveda pa se raznolikosti sveta piva ne da raziskovati zgolj teoretično, zato so imeli vsi udeleženci izobraževalnega srečanja priložnost, da poskusijo različne vrste piva, ker pa je treba z lekcijami, ki pripomorejo h kulturi pitja piva, začeti nekako po vrsti, je bil tokratni, uvodni večer posvečen predvsem najbolj poznanim oz. razširjenim vrstam piva, kot so denimo različni lagerji, pilsnerji ter tudi »bledi« aleji, v nadaljnjih pivoljubskih srečanjih, pa se bodo imeli »tečajniki« moč spoznati tudi z drugimi, nekoliko bolj, ali celo povsem eksotičnimi vrstami, ki jih ne srečamo ravno na vsakem pikniku.

pivoljubci 1 2

Pa da ne bo kdo slučajno mislil, da so omenjena mesečna srečanja pivoljubcev zgolj pretveza za nebrzdano popivanje. Gre za luštne in zanimive večere v zabavni druščini, ki nedvomno koristno in dobrodošlo pripomorejo k razvijanju kulture pitja piva ter hkrati širijo svet poznavanja piva, zato se lahko naslednjega srečanja ljubiteljev piva udeležite tudi sami.