Naslovnica / NOVICE / Prvošolka Inti Maček osvojila področni šahovski turnir
Z leve prva Inti Maček, tretja Gaja Vdovč in četrta Naja Dobovšek

Prvošolka Inti Maček osvojila področni šahovski turnir

V petek, 9. 12. 2016, je na OŠ Rodica potekalo področno šahovsko tekmovanje v šahu, kjer so se odlično odrezali tudi mladi kamniški šahisti, najbolje pa se je odrezala prvošolka Inti Maček, ki je v kategoriji deklic do 12 let osvojila zmago.

O tem, da je Inti Maček, kljub svoji rosni mladosti, perspektivna mlada šahistka, smo poročali že pred časom, Inti pa je z zmago na turnirju znova dokazala, da z njo ne morejo kosati tudi nekaj let starejši šahisti oz. šahistke.

Je pa ob tem razveseljiv tudi podatek, da zanimanje za šah na Kamniškimi med mladimi narašča. Omenjenega turnirja oz. področnega tekmovanja se je namreč udeležilo kar lepo število mladih šahistov in šahistk, ki obiskujejo OŠ Frana Albrehta, ki so dosegli prav lepe, če ne že kar odlične rezultate.

Šolo je namreč zastopalo 23 tekmovalcev, ki so se iz Rodice vrnili z vidnimi uvrstitvami.

Kot že rečeno je v kategoriji deklet do 12 let 1.  mesto osvojila učenka Inti Maček, učenka 1. razreda OŠ Nevlje, njen uspeh pa sta dopolnili Gaja Vdovč s 3. in Naja Dobovšek s 4. mestom.

Drugi z leve Patrik Štupar in sedmi Črtomir Zbičajnik

Drugi z leve Patrik Štupar in sedmi Črtomir Zbičajnik

V kategorij fantov do 12 let je 5. mesto osvojil Patrik Štupar, 7. mesto Črtomir Zbičajnik, 9. mesto Oskar Sitar, 13. mesto Gaj Zupanc, 15. mesto Žan Rozoničnik, 17. mesto Kočan Adrijan, 20. mesto Gaber Krumpestar, 21. mesto David Krumpestar, 22. mesto Nejc Vrhovnik, 23. in 24. mesto si delita Matevž Fefer in Samo Merklin, 31. mesto Nik Cankar, 34. mesto Marko Bojič in 37. mesto Enej Vukšinič.

Prvi z leve Matej Mlakar

Prvi z leve Matej Mlakar

Najstarejši fantje so se po zelo napetih in zanimivih borbah osvojili naslednja mesta. 4. mesto Mlakar Matej, 7. mesto Jaka Dacar, 9. mesto David Knavs, 13. mesto Žan Vdovč, 15. mesto Izak Poljanšek, on 17. mesto Luka Dacar.

Fotografije in podatki: Aleš Prosen, OŠ Frana Albrehta

X