Naslovnica / NOVICE / Rado Nadvešnik – zmagovalec 1. državnega tekmovanja v drevesnem plezanju

Rado Nadvešnik – zmagovalec 1. državnega tekmovanja v drevesnem plezanju

Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna je organizirala 1. državno tekmovanje v drevesnem plezanju na katerem je zmagal kamniški gozdar in arborist Rado Nadvešnik.

V Postojni je v soboto, 3. 6. 2017, prvič v slovenski zgodovini, potekalo precej nenavadno vendar zanimivo in povsem resno tekmovanje v drevesnem plezanju, ki ga je organizirala SGLŠ Postojna.

Šestnajst gozdarjev in arboristov se je namreč pomerilo v spretnosti plezanja na drevo, kar je veščina s katero se domala vsakodnevno srečujejo pri svojem ne ravno enostavnem delu, njeno obvladovanje pa je predpogoj za dobro, predvsem pa varno delo vsakega arborista.

Tekmovalci so se pomerili v štirih disciplinah, in sicer v hitrostnem plezanju po vrvi, delovnem plezanju po drevesu, metanju vrvice na drevo ter reševanju ponesrečenca, samo tekmovanje pa je od tekmovalcev zahtevalo veliko mero znanja, poguma, spretnosti in iznajdljivosti, medtem ko so gledalci uživali v adrenalinski predstavi polni nepričakovanih razpletov in nenavadnih potez.

Zmaga v dveh kategorijah je pripadla kamniškemu gozdarju in arboristu Radu Nadvešniku, ki je zmagal v disciplini hitrostnega plezanja po vrvi in reševanju ponesrečenca ter z najvišjim skupnim seštevkom točk postal tudi zmagovalec 1. državnega tekmovanja v drevesnem plezanju.

Iskrene čestitke.

Vir in fotografiji: SGLŠ Postojna