Naslovnica / Trači in tračnice / Raketno izstrelišče v Stranjah

Raketno izstrelišče v Stranjah

Nedolgo zatem, ko je v Stranje pripeljal vlak, se modernizacija kraja, kljub nezadržnemu staranju aktivnega prebivalstva, nadaljuje z bliskovito hitrostjo, saj so Stranje od včeraj bogatejše še za raketno izstrelišče (in kokošnjak).

Kakšen vpliv bo imelo novo raketno izstrelišče na zunanjo politiko Stranj zaenkrat še ni povsem jasno, kot smo neuradno izvedeli, pa naj bi v krajevni skupnosti onkraj reke Kamniške Bistrice, spričo občutka ogroženosti, že sestavljali ostro protestno noto in podpisovali peticijo za odstranitev nelegalne gradnje za katero niso dali soglasja.

Nič manj ostro protestno noto sestavlja tudi prvi stranjski raketaš Pernetov Marko, ki je mnenja, da kokošnjak, četudi z nedolžno mladimi svilenkami, nemalo kazi podobo novega raketnega izstrelišča.

Bržčas je novopečeni perutninar Marko, ki danes praznuje svoj 40. rojstni dan mnenja, da je že nekoliko prestar, da bi hodil spat s kurami, kar pa njegovih navihanih, če ne že kar pošteno, vendar simpatično ubrisanih prijateljev vseeno ni odvrnilo od tega, da bi mu ne odkokodakali znamenitega rojstnodnevnega napeva ter mu ob izvrstnem trendovsko samooskbnem rojstnodnevnem darilu, ne postavili še visokega vesoljskega mlaja.

Pernetovemu Maretu, ki se odslej s svojo raketo lahko postavlja ob bok samemu severnokorejskemu ljubljenemu vodji, pa odslej navsezadnje ne bo mogel nihče več reči, da nima jajc.

Mare, vse najboljše in še na mnoga leta, pa veliko jajčk in piščančjega naraščaja! 🙂