Naslovnica / NOVICE / „Razlike niso razlog, da bi bili nestrpni do drugega, da bi se izključevali, ali celo sovražili.“

„Razlike niso razlog, da bi bili nestrpni do drugega, da bi se izključevali, ali celo sovražili.“

Slavnostni govornik prireditve, ki jo je, v počastitev 30. obletnice razglasitve neodvisnosti Slovenije, v Snoviku sinoči pripravilo Turistično društvo Tuhinjska dolina, je bil predsednik države Borut Pahor, ki je spregovoril o nujnost premagovanja medsebojnih razlik in premagovanju najrazličnejših oblik nestrpnosti, izključevanja in sovraštva.

Prizadevni ter nadvse aktivni člani in članice Turističnega društva Tuhinjska dolina so včeraj zvečer, 19. 6. 2021, v zavetju svojega večnamenskega prireditvenega šotora pri Termah Snovik, ob pomoči izvajalcev iz zakladnice „lokalne kulturne samooskrbe“, pripravili glasbeni večer oz. slovesnost v počastitev skorajšnje 30. obletnice razglasitve neodvisnosti Slovenije.

Prijetno pripravljeni, predvsem pa nadvse domoljubno obarvani slovesnosti, ki se jo je, kot slavnostni govornik udeležil tudi predsednik države Borut Pahor, je prisostvovalo lepo število obiskovalk in obiskovalcev, med katerimi je bilo, razen že omenjenega predsednika države, moč opaziti tudi še vrsto drugih uglednih gostov, od ministra Mateja Tonina, kamniškega župana Mateja Slaparja, do županov nekaterih sosednjih občin ter Janeza Sušnika, predsednika Zveze društev upokojencev Slovenije.

Goste in zbrane je, v imenu Turističnega društva Tuhinjska dolina in kot gostitelj večera, najprej pozdravil predsednik društva in idejni oče Term Snovik Ivan Hribar, ki je vsem zbranim zaželel dobrodošlico, obenem pa spomnil na domoljubni prispevek prebivalcev Tuhinjske doline, ki so svoji domovini že od nekdaj pogumno stali ob strani tudi v najtežjih trenutkih.

Tako v času druge svetovne vojne, ko so se uprli okupatorju, kot tudi pred dobrimi tridesetimi leti, ko so pogumno in odločno aktivno sodelovali pri, hrambi orožja, obrambi domovine in drugih osamosvojitvenih dejavnosti.

Prisotne je pozdravil in nagovoril tudi kamniški župan Matej Slapar, ki se je, med drugim, zahvalil vsem občankam in občanom občine oz. Tuhinjkam in Tuhinjcem., ki so pred tridesetimi leti, odločno in s konkretnimi dejanji, sodelovali v osamosvojitvenem procesu.

Slavnostna beseda je pripadla Borutu Pahorju, predsedniku Republike Slovenije, ki je v svojem nagovoru spregovoril o nujnost premagovanja razlik in premagovanju najrazličnejših oblik nestrpnosti, izključevanja in sovraštva oz. kot je dejal: „Razlike niso razlog, da bi bili nestrpni do drugega, da bi se izključevali, ali, da bi se celo sovražili.“

Z raznolikim kulturnim programom so prireditev, ki jo je vešče povezovala Barbara Božič, obogatili pevci najstarejšega oz. Prvega slovenskega pevskega društva LIRA Kamnik, članice in člani vse boljše Godbe Tuhinjska dolina, simpatični Mladinski pevski zbor osnovne šole Šmartno v Tuhinju, recitatorka Frančiška Zore, originalna zasedba Ansambel bratov Poljanšek, ki so bili kar nekakšno presenečenje večera, izvrstna solistka Marinka Golob in vedno ubrano zveneč Mešani pevski zbor MAVRICA, svojevrsten pečat samemu dogodku, pa so dodale še tuhinjske žene, ki so se odele v narodne noše.

 

Večji del prireditve si lahko ogledate  v videoposnetku, kateremu pa, zaradi nepredvidenih tehničnih težav, žal manjkata zaključni točki, in sicer izvrstna nastopa solistke Marinke Golob in Mešanega pevskega zbora Mavrica.

Naj dodamo še to, da se članice in člani Turističnega društva Tuhinjska dolina, v sodelovanju s Termami Snovik, tudi tokrat niso izkazali zgolj z odlično organizacijo prijetne in domoljubne prireditve v čast skorajšnjega rojstnega dne naše države, ampak tudi z značilno tuhinjsko gostoljubnostjo, saj se je prireditev zaključila s sproščenim druženjem ob pogostitvi

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve