Naslovnica / NOVICE / Razstava motorjev v Qlandiji: Dirkanje z motorji sodi na dirkališča

Razstava motorjev v Qlandiji: Dirkanje z motorji sodi na dirkališča

Pred začetkom nove motoristične sezone so članice in člani SSC Racing Teama v osrednjem kamniškem nakupovalnem središču Qlandia tudi letos pripravili predstavitev dirkalnikov in sezone, poseben poudarek pa je bil tokrat namenjen varni vožnji.

Obiskovalci kamniške Qlandije so si včeraj in danes z zanimanjem ogledali razstavljene dirkalnike članic in članov SSC Racing Teama, ki so predstavili delovanje svojega društva in prihodnjo tekmovalno sezono.

V želji, da opozorijo na nevarnosti, ki na motoriste prežijo v prometu ter poudarijo varno vožnjo z motorji, so letos k sodelovanju povabili tudi motorizirane policiste in Agencijo za varnost prometa s simulatorjem vožnje, na katerem je vsak, ki ga je to zanimalo, lahko preizkusil svoj odzivni čas.

Statistika prometnih nesreč z motorji je namreč, kljub vsakoletnim preventivnim akcijam in opozorilom, še vedno precej tragična, zato tudi člani SSC Racing Teama poudarjajo, da je tudi na motorju potrebno upoštevati cestno prometne predpise, predvsem pa voziti varno in preudarno, medtem ko hitra vožnja in dirkanje sodita zgolj na ustrezno urejena dirkališča.

Zanimanje za motorje je bilo med obiskovalci Qlandije precejšnje, še posebej med mlajšimi pa je bil, razen dirkalnikov, še posebne pozornosti deležen policijski motor, tako da sta prisotna policista, ki komajda uspela sproti odgovarjati na številna vprašanja, imela kar veliko dela.

 

Z različnimi podatki in informacijami so postregli tudi člani in članice SSC Racing Teama, motoristične navdušence pa so zanimali povsem podatki o posameznih razstavljenih motorjih, možnostih včlanitve v društvo ter način in pogoji sodelovanja na tekmovanjih, ki jih društvo organizira.