Naslovnica / KULTURA / Rdeča kapica je navdušila malčke

Rdeča kapica je navdušila malčke

Društvo gluhih in naglušnih Ljubljana je včeraj v veliki dvorani Doma kulture Kamnik uprizorilo Rdečo kapico v slovenskem znakovnem jeziku, gledališka predstava pa je sprožila vrsto emocij med najmlajšimi.

Skoraj do zadnjega sedeža razprodana dvorana je z velikimi očmi strmela na oder, kjer se je Rdeča kapica prerekala z velikim, hudobnim volkom, ko je nesla polno košaro dobrot svoji bolni babici.

Pa vendar je kljub temu, da je zgodba nekoliko zavila s klasične poti in sta deklica in volk med potjo tudi telovadila in s tem pomirila vznemirjene malčke, ki so se volka ustrašili, bilo zanimivo predvsem to, kako je predstava potekala. Na odru ni nihče od igralcev spregovoril svojih vrstic, zgodba je bila brana preko zvočnikov, akterji pa so celotno rdečo nit predstave uprizorili v znakovnem jeziku.

Zagotovo zanimiva predstava in predvsem za slišeče gledalce nekakšen opomin, kako je svet prilagojen le nam, ne pa tudi osebam s slušno okvaro, je včeraj gluhim otrokom približala pravljico, ki razveseljuje malčke po vsem svetu že vrsto let in jim s tem polepšala torkovo popoldne.