Naslovnica / Črna kronika / Reševalci NMP Kamnik znova rešili življenje

Reševalci NMP Kamnik znova rešili življenje

Ekipa Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik je z uspešno reanimacijo ponovno uspela rešiti še eno življenje.

V tednu med 9. in 15. januarjem 2017 so reševalne ekipe Nujne medicinske pomoči ZD Kamnik, pregledale in oskrbele 184 bolnikov.

Pri tem so opravili 27 nujnih intervencij na terenu in 5 nujnih hišnih obiskov. Pomoč reševalcev je bilo potrebno tudi ob prometni nesreči v kateri sta bili poškodovani dve osebi, oskrbeli pa so tudi štiri poškodovance, ki so se poškodovali izven prometa.

So pa v minulem tednu kamniški reševalci z uspešno reanimacijo znova uspeli rešiti življenje bolnika ter ga prepeljati na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ostale intervencije v minulem tednu so se povečini nanašale na internistična, nevrološka in infekcijska nujna stanja.

Podatke za kroniko nam je posredovala Nadja Pfajfar Križnič, dr.med., vodja NMP ZD Kamnik

ZAHVALA

Vseh razsežnosti in pravega pomena dobrega dela reševalnih ekip NMP se običajno zavemo šele takrat, ko smo njihove pomoči potrebni sami oz. naši bližnji. Njihova vseprisotnost se nam zdi skorajda samoumnevna, vendar zgolj do trenutka, dokler tudi sami ne postanemo delček njihove vsakdanje zgodbe in z neizmerno hvaležnostjo ugotovimo, da se, v zgolj na prvi pogled suhoparnih statističnih podatkih o njihovem delu, pravzaprav skrivajo pretresljive zgodbe življenja.

Zato bi se ob tej priložnosti rad iskreno in od vsega srca zahvalil ekipi NMP ZD Kamnik, ki je v nedeljo zvečer s svojim izjemno hitrim odzivom, pomirjujočo in upanja zbujajočo strokovnostjo ter veliko mero človečnosti, rešila življenje tudi mojemu očetu. Iskrena hvala!

Iztok Čebašek