Naslovnica / Črna kronika / Reševalne ekipe NMP Kamnik imajo precej dela

Reševalne ekipe NMP Kamnik imajo precej dela

Reševalke in reševalci NMP Kamnik so v prejšnjem tednu opravili 26 nujnih intervencij na terenu in 5 nujnih hišnih obiskov.

Kronika NMP Kamnik (od 2. do 8. 3. 2020)

Reševalne ekipe Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik so v prejšnjem tednu pregledale in oskrbele 153 bolnic in bolnikov, opravile 26 nujnih intervencij na terenu  in 5 nujnih hišnih obiskov.

Kamniške reševalke in reševalci so obravnavali tudi sedem poškodovancev, ki so se poškodovali izven prometa in nekatere izmed njih prepeljali na nadaljnje zdravljenje in diagnostiko v UKC.

Ostale intervencije so se nanašale na obravnavo internističnih in nevroloških nujnih stanj.

Podatke za kroniko nam je posredovala Nadja Pfajfar Križnič, dr.med., vodja NMP ZD Kamnik

Obvestilo o spremembi režima v ambulanti Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik

Z namenom zmanjševanja možnosti širjenja okužbe na ostale bolnike in na osebje, smo  spremenili režim sprejemanja bolnikov v ambulanti nujne medicinske pomoči. 

Vstop je sedaj možen zgolj skozi zunanji vhod, kjer je potrebno na vhodu pozvoniti. Nato ga bo po osnovnem odvzemu podatkov o razlogu prihoda in epidemioloških podatkov, osebje spustilo v prostore nujne medicinske pomoči, a brez nepotrebnih spremljevalcev – v primeru otroka ali medicinske potrebe (starejše, obnemogle osebe) v spremstvu ene zdrave osebe, sicer pa je dovoljen zgolj bolniku brez spremljevalcev.

Zdravstveni dom Kamnik

Kako ravnati v primeru suma okužbe s koronavirusom

Če sumite, da ste zboleli zaradi okužbe s koronavirusom, vas prosimo, da ne prihajate in ne vstopate v Zdravstveni dom, ampak pokličite po telefonu svojega osebnega zdravnika, ob njegovi odsotnosti pa 01 8318 600 ali 01 8318 715.

Prejeli boste navodila za ukrepanje in v primeru upravičenega suma usmeritev v najbližjo vstopno točko za potencialno okužene bolnike.