Naslovnica / KULTURA / Rezultati mladinskega likovnega natečaja na temo zasvojenosti Svoj? Nesvoj? Zasvojen?

Rezultati mladinskega likovnega natečaja na temo zasvojenosti Svoj? Nesvoj? Zasvojen?

Lokalna akcijska skupina (LAS) Občine Kamnik je z namenom večje vključenosti mladih in večanjem vidnosti problematike zasvojenosti povabila mlade v občini Kamnik na sodelovanje k likovnem natečaju na temo zasvojenosti.

Komisija v sestavi Rok Kosec (Mladinski center Kotlovnica Kamnik), Ivan Mitrevski (ilustrator in stripovski avtor) in Katja Vegel (Občina Kamnik) je pregledala vse prispele izdelke in izbrala devet del, ki bodo objavljena na plakatih mestih Amicus. Dela bodo tako vidna soobčanom in opozarjala na probleme zasvojenosti. Kdo ve, morda se bodo ravno dela kamniške mladine dotaknila mimoidočega in mu bodo v pomoč pri premagovanju zasvojenosti.

Med temi devetimi deli pa se je komisija odločila tri dela posebej izpostaviti. Avtorjem teh del bo podelila knjižne nagrade.

Najboljša dela bodo tudi objavljena na spletnih straneh MC Kotlovnica in razstavljena v avli MC Kotlovnica.

Posebej izpostavljeni izdelki

Neža Kokalj (OŠ Frana Albrehta, mentorici: Anamarija Erčulj in Tina Plahutnik) je zelo dobro predstavila problem zasvojenosti. V njej se utapljamo, dokler nas žive ne požre in od nas ne ostane nič. Zanimiv detajl so koreninice, ki rastejo okostnjakom iz očesnih vdolbin in tako spominjajo na solze.

Urban Rode je očitno izkušen mladi ustvarjalec. Povezava z zasvojenostjo pri njegovem izdelku ni tako očitna kot pri drugih izdelkih, je pa zato čustveni učinek slike zato toliko močnejši.

Zala Koncilija (OŠ Marije Vere, mentorica Irena Zagožen) nas je navdušila s pusto sivino, ki prevladuje na njeni risbi. Je tako življenje odvisnika? Prav tako pa nam je všeč zabuljenost odvisnice, ki ne opazi ničesar okoli sebe. Pozoren gledalec bo v ozadju opazil več elektronskih naprav. Povsod smo obkroženi z napravami, katerih pretirana raba povzroča odvisnost.

Ostala izbrana dela

Lea Dolenc je izdelala oblikovno dodelan izdelek, ki nas opozarja predvsem na zasvojenostjo z družbenimi omrežji. Medtem, ko zremo v telefon, ne opazimo sveta okoli nas.

Lora Petek (OŠ Frana Albrehta, mentorici: Anamarija Erčulj in Tina Plahutnik) je zelo zanimivo predstavila vse nevarnosti, ki prežijo na vse, ki so zasvojeni s kajenjem.

Karmen Vrhovnik (OŠ Frana Albrehta, mentorici: Anamarija Erčulj in Tina Plahutnik) je opozorila na zasvojenost od alkohola. Izjemno domiselno je uporabila napis.

Živa Žagar (OŠ Marije Vere, mentorica Irena Zagožen) je naslikala lep izdelek, ki jasno kaže razliko med življenjem z odvisnostjo in brez nje.

Alicija Brinovec (OŠ Marije Vere, mentorica Irena Zagožen) nas s svojo risbo opozarja na dvojnost odvisnosti. Odvisnost nas uklešči a obenem tudi loči od naših najbližjih.

David Mavrič (OŠ Frana Albrehta, mentorici: Anamarija Erčulj in Tina Plahutnik) nas opozarja na odvisnost od alkohola.

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za sodelovanje in čestitamo avtorjem in mentorjem izbranih del!

Rok Kosec, koordinator LAS

 

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve