Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Lokalne volitve 2014 / Robert Kokotec, županski kandidat s podporo volivcev
Robert Kokotec - Foto: kokotec.si

Robert Kokotec, županski kandidat s podporo volivcev

kokotec-tajnikSDS

Robert Kokotec – Foto: demos.nakamniskem.si

Robert Kokotec, 20.1.1964, Kamnik, Na bregu 30, 1241 Kamnik – Uroš Kokotec in skupina volivcev, navidezno neodvisen županski kandidat, ki uradno kandidira s podporo skupine volivcev in ima tudi svojo listo svetniških kandidatov.

Nekdanji športnik, uspešen podjetnik, katerega prijatelji o njem ne najdejo slabe besede, četudi z njim ne delijo političnega prepričanja. Po njegovih lastnih besedah, rojen Kamničan, ki se je, samo zaradi tega, ker v Kamniku nimamo porodnišnice, rodil v Ljubljani. Izkušen lokalni politik, s pomembno vlogo in funkcijami v kamniški SDS, dva mandata svetnik občinskega sveta, član Nadzornega odbora občine Kamnik…

Po volitvah leta 2010 je nekaj časa opravljal tudi funkcijo podžupana Občine Kamnik, dokler, v začetku leta 2012, ni podal svojega odstopa. Kot razlog je navedel iskanje novih razvojnih strategij za svoje podjetje, ki se mu, kljub poslovanju s tujino, gospodarska kriza ni izognila, zato na njegovo kandidaturo, zato lahko gledamo zgolj z veliko mero optimizma, saj vse kaže na to, da je Kokotec prva lastovka, ki oznanja skorajšnji konec gospodarske krize. Vendar…

Ena lastovka še ne prinese pomladi in tudi Robert Kokotec, ki bi moral biti, po vseh pravilih, skoraj idealen županski kandidat, na teh volitvah nima realnih možnosti za izvolitev. Še več, vprašanje je, če bo njegova, očitno na hitro sestavljena lista, sploh uspela zbrati dovolj glasov, da zasede svetniško mesto. S preračunljivo navidezno zatajitvijo stranke in najslavnejšega slovenskega arestanta, je Kokotec naredil največjo napako, ki jo politik lahko stori. Zavrgel je svojo načelnost, osnovno značajsko potezo, ki jo volivci pričakujemo in spoštujemo pri vsakem politiku, ne glede na to, ali se z njegovim političnim prepričanjem strinjamo, ali ne. Od človeka, ki je še pred nedavnim, v podporo svojemu političnemu poglavarju, pred občinskim sodiščem prižigal sveče, bi pričakovali, da bo tudi svojo kandidaturo izvedel v njegovem imenu. Tako pa… Že res, da smo volivci velikokrat naivni, ampak tako neumni, da bi ne spregledali takšne očitne politične preračunljivosti, pa spet nismo.

Če se Kokotcu in njegovi listi, kljub vsemu uspe prebiti v občinski svet, potem še obstaja možnost, da Kokotec obstane na kamniškem političnem prizorišču, v nasprotnem, pa se utegne zgoditi, da ga bo preračunljiva poteza stala nadaljnje politične kariere. Razen morda v primeru, da se pridruži kaki drugi stranki, kajti v SDS najbrž nima več prihodnosti.

Že res, da naj bi bila njegova samostojna kandidatura, spričo razmer, menda ‘požegnana’ tudi iz Ljubljane, oz. z Doba, ampak Janezu, ki naj bi bil z vsem skupaj temeljito seznanjen, vse skupaj menda ni ravno po volji. In kot vemo, Janez ne pozablja in ne odpušča.

“Robert, Robert, še pred prvim krogom me boš trikrat zatajil.”