Naslovnica / NOVICE / S čim vse nas bo, od 11. do 19. avgusta, zabaval letošnji Kamfest
Foto: Matic Maček

S čim vse nas bo, od 11. do 19. avgusta, zabaval letošnji Kamfest

Kamfest 2017 bo zagotovo vsaj nekoliko drugačen kot prejšnja leta, kajti glavno prizorišče dogajanja, spričo prenove mestnega središča, letos ne bo na Malem gradu, kot smo bili vajeni doslej, ampak v Keršmančevem parku, dobršen del spremljevalnega programa pa se bo odvijal tudi v mekinjskem samostanu in v dvorcu Katzenberg, kar nekaj festivalskega utripa pa bo moč zaznati tudi na drugih, manjših priložnostnih prizoriščih.

Uradni program letošnjega Kamfesta bo luč sveta sicer ugledal šele v petek, ampak po že skorajda tradicionalnih kamniških igricah slepih miši glede pridobivanja informacij o dogodkih in prireditvah, ki so (so)financirani z javnim denarjem, je portalu Kamnik.info tudi letos uspelo predčasno izbrskati vsaj okvirno programsko shemo Kamfesta, naj pa ob tem dodamo, da gre za neuradno različico programa, zato dopuščamo možnost manjših odstopanj in morebitnih napak.

Petek, 11. avgusta 2017

Devetdnevni festival Kamfest 2017, ki bo v organizaciji Kulturnega društva Priden možic potekal od petka 11. do sobote 19. avgusta, bo na glavnem odru v Keršmančevem parku odprla domača indie rock skupina Jardier, ki jo večina bržkone pozna po njihovi uspešnici Sailor (glej video spodaj), kar je najbrž kar pravi izbor za prizorišče ob ledeni Kamniški Bistrici, ki se utegne prek dneva ponovno spremeniti v luštno mestno plažo, medtem ko bodo morebitno nočno kopanje nagcev bržkone preprečevale ograje in dobrodušno mrkogledi varnostniki.

Razen že omenjenih Jardier, bodo utrip prvega kamfestovskega dne oz. večera začinili še Daniel Vezoja ter akrobatsko-piromansko navdahnjen Cirkus Čupakabra.

Sobota, 12. avgusta 2017

V soboto zvečer bodo deske glavnega odra poskakovale v elektronskih ritmih dua Silence, ki jim bodo družbo na prizoriščih delali še Container Box, nekdanji samostan v Mekinjah pa se bo v soboto zvečer prvič prelevil v kino na prostem, kjer naj bi se, po neuradnih informacijah, predvajali predvsem filmi za odrasle, medtem ko bo otroke zabaval Krtek Zlatko v izvedbi gledališča Frufru. V festivalskem utripu bo v soboto zvečer ponovno zaživel tudi Katzenber, ki naj bi ga obiskal Great Gatsby.

Nedelja, 13. avgusta 2017

V nedeljo zvečer nas bodo z glavnega odra v Keršmančevem parku, kot nekdaj Marjan Kralj, zabavali korejski mojstri zvoka Jambinai, ki utegnejo poskrbeti za psihadeličen plesni trans obenem pa bržkone tudi za popolno deratizacijo nekdanjega zdraviliškega parka ter Cankarjeve ceste.

Svoj delež v malho edine festivalske nedelje, pa bodo prispevali še Darla Smoking in Cirkus Buffeto, filmski večer v mekinjskem samostanu in dogajanje v Katzenbergu.

Ponedeljek, 14. avgusta 2017

Na glavnem odru se bo kamniškemu občinstvu predstavila zasedba Icon, za še več razgrajanja bodo poskrbeli Clockwork Psycho, copate bo kradla Muca Copatarica, v samostanu bo film, eden izmed zanimivejših dogodkov pa go zagotovo pesniški mnogoboj Pest besed, ki bo štel tudi kot polfinale slovenskega prvenstva v slam poeziji, odvil pa se bo v Katzenbergu.

Torek, 15. avgusta 2017

Ljubiteljice žametno raskavih glasov se bodo pod glavnim odrom Keršmančevega parka topile ob brundanju Matevža Šaleharja – Hama, za vesele drotenpraskarske viže bodo poskrbeli Haiku Garden, otroke in večno mlade po srcu bo zabavalo Gusarsko gledališče KUD Ljud, v samostanu bo kino na prostem, nekaj nečitljivo zabavnega pa bo tudi v Katzenbergu.

Sreda, 16. avgusta 2017

Sredin večer na glavnem odru bo pripadel Mestni godbi Kamnik, bolj razgrajaško bodo godli The Good Vibrations, Frufrujevci bodo otrokom v veselje guncali afne, v samostanu bo filmski večer, v Katzenbergu pa bo nastopil čas za Slovenologio ameriškega Kamničana Noaha Charneya.

Četrtek, 17. avgust 2017

Na piedestal glavnega odra se bo v četrtek zvečer, ko je čas za domače pesmi in napeve, podal Uroš Perič, zagoda bo še puntarsko-uporniška zasedba Malamor, zaplesali bodo plesalke in plesalci domačega plesnega kluba Šinšin, v samostanu bo kino, mačjegrajski hrib pa bo odmeval ob krohotu improvizacijskega gledališča.

Petek, 18. avgust 2017

V petek se v Keršmančevem parku obeta dobra zabava ob poskočnicah Crossover banda ZAA, nedaleč stran bodo žingali Fool Nation, za podžiganje otroške domišljije bodo poskrbeli člani gledališča Unikat s predstavo Pravljična ura babice Pra, ki sploh ne pričakuje tigra, v samostanu se bo odvrtel še en film, program pa bo tudi v Katzenbergu.

Sobota, 19. avgusta 2017

Zadnji dan letošnjega festivala Kamfest, ko bodo nekoliko starejši obiskovalci že dodobra utrujeni, pa bo v glavnem posvečen otrokom in vsem tistim, ki si občasno še vedno radi prepevajo pesmi, ki jih je naučil Maček muri, ki bo tokrat zapredel v Keršmančevem parku, komur pa festivalskega utripa še ne bo dovolj, pa bo lahko odletel še proti zvezdam s Cirkusom na Mesec.

To je v grobem nekako vse, kar bo ponujal letošnji Kamfest, kot smo že omenili, pa gre za približno in neuradno različico programa, zato dopuščamo možnost presenečenj in sprememb. Za potešitev prve radovednosti bo najbrž dovolj, več in podrobneje, pa bo znano že ta petek.