Naslovnica / ŠPORT / Še ena zmaga druge moške odbojkarske ekipe Calcit Volleyballa

Še ena zmaga druge moške odbojkarske ekipe Calcit Volleyballa

Uspešni tudi proti Logatcu

 Druga moška kamniška ekipa Calcit Volleyballa je v tretjem krogu 2. DOL za moške v svoji dvorani v Stranjah s 3:1 (19, -22, 17, 26) premagala Santano iz Logatca. Z zmago so zdaj Kamničani četrti s petimi točkami, v prihodnjem krogu jih v soboto, 14. novembra, v Ljubljani čaka obračun z vodilnimi Črnučani.

Kamničani, ki prvič igrajo v drugoligaški konkurenci, so proti Logatčanom začeli s postavo Jernej Smrekar, Gašper Hribar, Žan Bezjak, Timotej Ratek, Luka Lazar, Jan Pibernik in prostim igralcem Metodom Golobom. Trener Gregor Hribar je večinoma igral s prvo postavo, le Ratka je v prvem in drugem nizu menjaval David Renko, v igro pa sta vstopala še Tine Makovec in Uroš Kočevar.

Začetek za kamniško ekipo ni bil najbolj obetaven, predvsem zaradi nekaj slabšega sprejema, toda kmalu je zaigrala odlično – v napadu je bil ob prvem tempu odličen tudi Bezjak, ki je bil igralec tekme in mož odločitve – in brez večjih težav slavila. V drugem nizu so domači odbojkarji vodili do 20. točke, v končnici so naredili nekaj neumnih napak ter dovolili nasprotniku, da je izid v nizih izenačil.

V tretjem nizu se je razigral še Timotej Ratek, Kamničani so ves čas držali pritisk s servisi, podobno igro pa so ponovili tudi v četrtem nizu. Žal so v končnici niza spet naredili nekaj nepotrebnih napak in izgubili vso prednost. Na koncu je bila sreča vendarle na njihovi strani, kajti po skok servisu Bezjaka se je žoga dotaknila mreže, a je vseeno padla na polje nasprotnika.

»Za nas je bila to pomembna zmaga proti odlični ekipi, ki zelo dobro igra prvi tempo, a na srečo ima nekoliko slabši sprejem,« je po novi zmagi svojih varovancev povedal trener Gregor Hribar.

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Tine Forštnarič