Naslovnica / Pavliha / Seznam neprimernih pesmi in popevk v času epidemije koronavirusa

Seznam neprimernih pesmi in popevk v času epidemije koronavirusa

Kljub temu, da kdor poje, slabo ne misli, vse pesmi za ta postno karantenski čas niso najbolj primerne.

Denimo, ko boste na oknu ponovno zagledali svojega soseda, ki se bo žejno oziral v smeri vaškega bifeja oz. zaprte razkuževalnice, ga nikar ne pozdravite s pesmijo »Na oknu glej obrazek bled«. Raje ga pozdravite s pesmijo »Sosed, dober dan«, saj vam v nasprotnem primeru utegne vrniti z napevom »Pa tako lep dan je bil…«.

Če ste športni navdušenec, jeze in ogorčenja nad odpovedjo vitranške tekme in planiških poletov ne izražajte kot Lačni Franz in ne tulite: »Nič nas ni strah, če so smučarji z nami«, saj boste firbčno sosedo, ki se bo preveč približala mejniku in z bodečo žico ojačani živi meji, lažje in uspešneje odgnali s pesmijo »Ne meni dihat za ovratnik…«, še posebej, če bo prepevala »Pet poljubčkov«. Če prepeva »Vrtec ogradila bodem«, pa vas ni treba preveč skrbeti.

V primeru srečanja s sosedom ali znancem, ki bo imel nadeto zaščitno masko, se med samospraševanjem, kje hudiča jo je dobil in le koliko jih ima, baraba, še na zalogi, se kljub zavisti ne spozabite do te mere, da bi zapeli »Gate na glavo…«, saj sosed najbrž zgolj sledi zgledu nove vlade in se z masko samo baha. Ne bo pa nič pretirano narobe, če boste, na nabiralcev regrata polnem travniku, zapeli »Fantje po polj gredo…« oz. na svojo prisotnost opozorili z »Marko skače«.

Naj vam bo še tako všeč, Murkove »Srečen, da sem moški«, kljub morebitnim dezinfekcijskim učinkom, v teh dneh ni priporočljivo ne predvajati, niti brundati, saj je virus najbolj neprizanesljiv ravno do moških v najlepših letih, pa četudi se sprevrženo nadejate, da ste tak kaveljc in tako trdnega zdravja, da boste lahko že v kratkem tolažili celo ulico novopečenih vdov. Potencialne kandidatke za vdovstvo vam utegnejo zameriti in vrniti z »Ne boš ti meni zizike majal.«

Prebivalci hribovskih krajev ob zaskrbljujočih podatkih, da je največ okuženih na območju Ljubljanske regije, med klicanjem svojih močvirskih znancev ne prepevajte »Ljubljana je bulana«, saj jim lahko pride na misel, da zapojejo »Veselo v Kamnik« oz. »Bom šel na planince«.

V kolikor ste se za samoizolacijo odločili skupaj s sosedi, pri tem pa se celo zabavate, soseske ne alarmirajte z »Mi ga spet žingamo«. Ker je vsakršno druženje močno odsvetovano, pa naj vam, tudi v primeru, da vam gre že cel dan po glavi »Že dolgo nismo pili ga«, niti na misel ne pride, da bi začeli prepevati »Je v Šiški še kaj odprtega«. Seveda pa lahko prepevate »Sam po parku…«.

Če pa vas, kljub rednemu razkuževanju in doslednemu izvajanju preventivnih ukrepov, virus vseeno pošlata in boste morali, vročični in pokašljujoči na testiranje ali zdravljenje, se od svoje ljubezni ne poslavljajte s z napevom: »Adijo, pa zdrava ostani, podaj mi še enkrat roko…«, saj bi vas kdo, v času pomanjkanja zaščitnih in dezinfekcijskih sredstev, utegnil imeti za skrajno posesivnega in ljubosumnega partnerja, ki bi hotel imeti svojo drago ob sebi tudi v karanteni. Zapojte raje »Merkaj se ljubica«, kajti vaša izbranka bi v nasprotnem primeru utegnila zapeti »En hud pesjan je živel«.

Ne glede na vaš morebitni sloves največjega veseljaka daleč naokoli, pa ne bo najbolj primerno, če boste, ob prihodu do kontejnerja za testiranje, kjer utegne biti gneča oz. vrsta, poskušali moralo svojih sotrpinov dvigovati s prepevanjem »En tavžent mravljincev…«, saj bi utegnila vesela pesem dobiti čisto napačen pomen.

Seveda pa ne pozabite, da “Dobra volja je najbolja”, “Kolkr kapljic tolko let!”, predvsem pa “Bodi zdrava, domovina!”

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve