Naslovnica / POUDARJENO / Signe – nova kamniška zasedba s prvim singlom

Signe – nova kamniška zasedba s prvim singlom

Signe, nova kamniška glasbena zasedba, se je nedavno tega premierno predstavila z novo skladbo in videospotom.

Fantje iz Signe, ki jo sestavljajo Rok Lipičnik, Matjaž Balantič in Rok Zevnik, pravijo, da si želijo ustvarjati iskreno avtorsko glasbo, podprto z umetniško vizualizacijo, o čemer zgovorno priča tudi njihov prvi projekt »Med prsti«.

Rok in Matjaž, sta sicer stara kamniška glasbena mačka iz legendarne zasedbe Arche, ki se ob pomoči Roka Zevnika podajata v elektronske vode, kar omogoča vstop v nekoliko drugačen, ne več klasično rockerski glasbeni svet, ki so se, kot pravijo fantje, že nekoliko nasitili. Glede na to, da iščejo nove glasbene izzive, pa čez kako leto najbrž ne smemo biti preveč presenečeni, če se oba Roka in Matjaž morebiti pojavijo celo na Slovenski popevki, Melodijah morja in sonca ali izboru za pesem Evrovizijo.

 

Svoje so najbrž prinesla tudi leta, ki so sicer še vedno aktivna, zagotovo pa ne več rosna oz. kot je povedal Rok Lipičnik: »Veliko smo doživeli in videli, tako da je “življenje” glavna tema naših pesmi.«

Življenjske izkušnje so tako prinesle tudi prvi single zasedbe Signe “Med prsti”, pospremljen z zanimivo pomenljivim videospotom, ki je nastal v sodelovanju z Adamom Mulalićem (kamera) in Gašperjem Gepom Markunom (režija), kaj kmalu pa se najbrž že lahko nadejamo še česa novega, saj pravijo, da sočasno že delajo tudi novo glasbo.

Več o novi kamniški zasedbi Signe, pa si lahko ogledate in preberete na njihovi spletni strani: www.signe.si.